Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

14. HÉT

Sonkakrém (maradék sonkából): 20 dkg sonka 10 dkg besamel, 5 dkg vaj, pici só, 1 mk. piros paprikakrém, 1 tk. ecetes torma.
A sonkát darabokra vágjuk, majd a puha vajjal, hideg besamellel, sóval, borssal, paprika krémmel, tormával, aprítógéppel alaposan kikeverjük, majd felhasználás elött ismét áttörjük. Felhasználhatjuk és kinálhatjuk szinte minden időszakban, reggelire, elvitelre, uzsonára, vendégvárásra és hidegkonyhai készítményekhez egyaránt.
Besamel: 2 dkg vaj, 1 púpozott ek. liszt, 1dl tej.
A tejet felforraljuk és félretesszük. Világos színű vajas rántást készítünk és felengedjük meleg tejjel. Állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a mártás el nem válik az edény falától. Tűzről levéve kihűtjük.

100_6019.jpg Virslis kelbimbó főzelék: lásd. 2011. 9. hét receptjei között!

turoval_toltott_zsomle.jpg Túróval töltött zsömle: 8 db zsemle, 25 dkg túró, 5 dkg mazsola, 1 ek. vaj15 dkg cukor, 4 db tojás, 1 l tej, 2 cs. vaníliás cukor
A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük, félretesszük. A cukrot a tojássárgával jól kikeverjük, hozzáöntjük a tejet, és a vaníliás cukrot.  A kiszedett zsemledarabokat meglocsoljuk a cukros tejjel, majd hozzákeverjük a túrót és a mazsolát. A tojásfehérjét felverjük habnak ezt is lazán a töltelékhez adjuk.  A megmaradt tojásos tejbe belemártjuk a zsemlealjakat és tetőket, majd tepsibe rakjuk. A túrós masszát a zsemlékbe töltjük, rátesszük a  zsemletetőket. A megmaradt tejjel meglocsoljuk a zsemléket, és a sütőben pirosra sütjük.

Banán shake: 3-4 db banán, 1l tej, 1tk rumaroma, 8 ek. kristálycukor, vagy kevés édesítőszer, vagy 4-5 ek. méz.
A banánokat karikákra vágjuk és  többi hozzávalóval együtt turmixba öntjük, majd pépesre keverjük.

100_6900.jpg Karfiol leves: lásd. 2011. 11. hét receptjei között!

100_6763.jpg Káposztás tészta: lásd. 2011. 17. hét receptjei között!

Majonézes tonhal saláta: (önötet)1 kis tubus majonéz, 1 kis doboz tejföl, fél kk. mustár, édesítőszer, fél kk. citromlé, csipet bors. 1 doboz tonhal (nem aprított), 1 doboz kukorica, 10 dkg olajbogyó (elhagyható), vagy 1 db főtt tojás.
A majonézt a tejföllel és a többi hozzávalóval keverjük simára, majd az apróra vágott tonhalat és a kukoricát is keverjük hozzá. Tálalás előtt kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Rizottó alaprecept: 9 ek. vaj, 3 ek. olaj (olíva), 3 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 db zellergumó, 60 dkg gömbölyűszemű (rizottó) rizs, 1,5 dl fehérbor, 9 dl zölségalaplé, 6 ek. reszelt sajt (pamezán).
A vaj felét és az olajat felhevítjük, és megdinszteljük benne a felaprított hagymát, a fokhagymát és a lereszelt zellert. Beletesszük a rizst, 1-2 percig keverjük Akkor jó, ha már pattog és kissé elsápadnak a szemek. Ekkor hozzáadjuk a bort (mire felszívja a rizs az ízeket, az illattal kirepül az alkohol is). Ezután hozzáadunk egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és addig kevergetjük, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Hozzákeverünk még egy-két kanál vajat, beletesszük a sajtot is, így kapjuk meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedvünk szerint dúsíthatunk tovább.

Egyszerű csirkemájas rizottó: 40 dkg csirkemáj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg zöldborsó, 2 sz. sárgarépa, só, bors, olaj, 30 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt.
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a szintén kockára vágott sárgarépát, sózzuk, és néhány percig nagy lángon, állandóan kevergetjük. Ezután hozzáadjuk a csirkemájat is, és kissé megpirítjuk.
Másik lábosban, olajon üvegesre hevítjük a megmosott rizst (de nem pirítjuk). Ekkor a rizshez adjuk a májas keveréket, felöntjük 6 dl forró vízzel, átkeverjük, és lefedve, további keverés nélkül, kis lángon 40 percig pároljuk. Ha megpuhult, villával fellazítjuk, belekeverjük a reszelt sajt felét, és tálalhatunk is. (Tálaláskor szórjuk rá a sajt másik felét).

Sült zöldségek: lásd. 2011. 1 hét receptjei között!

Sajtmártás: lásd. 2011. 1 hét receptjei között!

100_6146.jpg  Zöldborsó főzelék: lásd. 2011. 1 hét receptjei között!

100_5318.jpg  Zöldséges-tonhalas tészta: lásd. 2011. 1 hét receptjei között!

100_6953.jpg  Gombakrémleves:1 kg gomba, 1 ek. margarin 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 ek. étkezési keményítő, vagy liszt, petrezselyem, 2 dl tejszín, vagy tejföl.  
A margarinon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadunk fél kg felszeletelt gombát. Apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel. Közben a gomba másik felét is felszeleteljük, megpiríjuk. A gombalevest összeturmixoljuk, 1 ek. étkezési keményítővel összekevert tejszínnel sűrítjük, majd a pirított gombát is belekeverve tálaljuk.

lasagnel.jpg Lasagne: 1 doboz lasagne tészta, 2 sz. szalonna, 30-40 dkg darált hús, só, bors, szárított oreganó, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis üveg paradicsompüré, édesítőszer, 1 nagyobb szál sárgarépa, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 6 dl tej, 20 dkg reszelt sajt.
A sárgarépát megtisztítjuk és a szalonnával együtt apró kockára vágjuk, megsütjük. Ha már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a darált húst és tovább pirítjuk. Ízesítjük, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval. Ha mepuhult minden, paradicsompürét, kevés édesítőszert keverünk hozzá és felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. A vajat felolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd a tejjel simára keverjük. Egy közepes méretű tepsibe lerakunk egy sor tésztát (nem kell megfőzni, mert a szaftos alapanyagban puhára fő), megöntözzük egy rész besamellel, majd rá a paradicsomos hús, befedjük még egy sor tésztával, újra besamel és szaft. Addig rétegezzük, amíg a tepsi meg nem telik. Felül besamel és ragu legyen. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőben pirosra sütjük.

100_6599.jpg Párolt mexikói zöldségkeverék virslivel: 1 cs. mexikói zöldségkeverék, 2 pár füstölt virsli, só, bors, 1 ek. vaj, petrezselyemzöld, vagy tetszőleges zöldfűszer.
A zöldséget vajban megpároljuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, majd az előzőleg megfőzött, karikára vágott virslit hozzákeverjük, kicsit összesütjük.

zsomlefank.jpg Zsömlefánk: személyenként egy-egy darab zsömle 3 felé vágva, tej, tojás, 1 cs. vaníliás cukor, édesítőszer, olaj, porcukor.
A zsömle szeleteket először a cukorral ízesített tejbe forgatjuk, majd felvert tojásba és forró olajban kisütjük, porcukorral megszórjuk.

100_6031.jpgZöldségleves: 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+levele, 1 kis fej hagyma, 1 db karalábé, só, bors, kevés olaj, 1 ek. liszt, 1 tk. őrölt paprika.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret karikára, a karalábét és a vöröshagymát kis kockára vágjuk. Kevés olajon először a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és megpároljuk. Ha megpuhultak megszórjuk liszttel és pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk és a leveshez adjuk. Daragombóccal tálaljuk.

100_6033.jpg Mézes-gyömbéres csirkecomb: 6 db felső-comb kicsontozva, vagy 1 kg apró-hús (pulykamellből), 1 szál póréhagyma, egy kis darab friss gyömbér. Páchoz: 1 dl szójaszósz, 1 tk. olaj, 2 tk. méz, kis fej vöröshagyma, gyömbér, 1 dl fehérbor, mustár, paprikakrém, 1-2 gerezd fokhagyma.
A húst nagyobb kockára vágjuk, majd a pácléhez valókat összekeverjük és a húsra öntjük. Jól "belemasszírozzuk" a húsba és hűtőbe rakjuk. A póréhagymát karikára a gyömbért vékony hasábokra vágjuk. Wokban kevés olajat forrósítunk, beletesszük a póréhagymát és a gyömbért, majd erős tűzön megpirítjuk. A húst kivesszük a pácléből, lecsöpögtetjük, majd a wokba tesszük. Gyakran kevergetve készre sütjük.

Currys, mazsolás rizs: 1 szál póréhagymát, vagy újhagymát olajon üvegesre párolunk, hozzáöntünk 1 csésze rizst és tovább pirítjuk pár percig. 2 csésze forrásban lévő vízzel felöntjük, teszünk bele kevés curryport és fél csomag mazsolát, összekeverjük és fedő alatt addig pároljuk, amíg a vízet be nem szívja. Ekkor átkeverjük, fedőt visszatesszük, lezárjuk a gázt alatta és ruhával letakarva még gőzében tálalásig pároljuk.

paradicsomos_spagetti_omlett.jpg Paradicsomos spagettiomlett: 25 dkg spagetti, 1 cs. mozzarella (12,5 dkg), 2 közepes paradicsom, vagy 1 doboz hámozott paradicsom, 5 db tojás, 4 levél friss zsálya és bazsalikom, 1-2 ek. olaj, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma.
Forrásban lévő sós vízben a spagettit kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A mozzarellát kockára vágjuk, a paradicsomot pedig felkarikázzuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük, a zsályát és a bazsalikomot apróra vágjuk. Tortasütőbe sütőpapírt teszünk, rétegesen lerakjuk a spagettit, paradicsomkarikákat, mozzarellát. Tetejére szórjuk a zöldfűszereket, majd ráöntjük a tojást és forró sütőben megsütjük.

15. HÉT

100_6128.jpg Sóskamártás: lásd. 28 napos diéta 2. hét receptjei között!

Avokádó krém: lásd. 2011. 11. hét receptjei között!

Babos-szafaládés gersli: fél csomag gersli, 1-2 sz. szafaládé, 1 fej vöröshagyma, 2 doboz paradicsomos bab konzerv, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, kevés olaj.A gerslit átmossuk, olajon kicsit pirítjuk, majd felöntjük annyi forróvízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, időnként megkeverve, puhára pároljuk. Közben a hagymát félbevágjuk vékonyan szeleteljük, majd a karikára vágott szafaládéval együtt megsütjük. Ráöntjük a bab konzervet, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a megfőtt gersivel összekeverve még egy rövid ideig pároljuk.

100_5358.jpg Frankfurti saláta: lásd. 2011. 8. hét receptjei között!

100_6594.jpg Gyümölcsleves: 1 cs. fagyasztott cseresznye, vagy meggy, 2-3 db alma, felezett barack, (kockára vágva), vagy bármilyen gyümölcs, csipet só, fahéj, szegfűszeg, 1 citrom leve+héja, cukor, vagy édesítőzser, 1 ek. liszt, vagy étkezési keményítő, 1 kis pohár tejföl.
A fahéjat, a szegfűszeget, néhány citromkarikával kb. 2 l vízben felforralunk, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, cukrot, citromhéjat, pici sót és addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt liszttel és egy kevés lével simára keverjük,  majd hozzáöntjük a leveshez. Újból felforraljuk és ha kell, ízesítjük még cukorral, esetleg citromlével. 

100_6675.jpg Rizsfelfújt: 35 dkg rizs, fél liter tej, fél liter víz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojás, egy késhegynyi só.
A rizst megmossuk, és a tejes vízben pici sóval puhára főzzük, kihűtjük. A vajat porcukorral és a tojássárgájával jó kikeverjük, majd a rizshez adjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a rizshez keverjük. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük, majd kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. Lekvárral, porcukorral, olvasztott csokoládéval tálaljuk.

100_6536.jpg Grillezett sajt, párolt brokkoli: lásd. 28 napos diéta receptjei között!

Lencsefőzelék: lásd. 2011. 11. hét receptjei között!

100_5189.jpg Zúzapörkölt: lásd. 2011. 6. hét receptjei között!

Nizza-i saláta: 40 dkg burgonya, 30 dkg zöldhüvelyű ceruzabab, (lehet mirelit is), 1/2 fej jégsaláta, 8 szem koktélparadicsom, vagy 2-3 db nagyobb, 4 db főtt tojás, 1 doboz füstölt sprotni konzerv, fekete olajbogyó, kapribogyó (elhagyható). Öntethez: 2 dl olívaolaj, 2 evőkanál dijoni mustár, vagy sima, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek. fehérborecet, ízlés szerint: só, bors, citromlé.
A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt megtisztítjuk és karikára vágjuk. A zöldbabot roppanósra pároljuk. A koktélparadicsomot elfelezzük. (Ha hagyományos paradicsomunk van, nagyobb kockákra vágjuk.) A salátástál aljára tesszük a burgonyát, rá a kihűlt zöldbabot, erre kerül a faltnyi darabokra tépkedett jégsaláta. Majd megszórjuk olaj- és kapribogyóval, a tonhaldarabokkal és a paradicsommal. Közvetlenül a tálalás előtt megöntözzük a simára kevert ecetes-olajos-fokhagymás dresszinggel. A negyedekre vágott keménytojásokkal, valamint a sprotnival díszítjük.

majpastetom.jpg Májpástétom: fél kg csirkemáj, 10-15 dkg zsír, 2 db paprika, 1 db paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió.
A csirkemájat megtisztítjuk. A vöröshagymát elősütjük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd amikor egy kicsit összesült, a májat is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Miután minden megsült, botmixerrel pépesítjük. Hidegen tálaljuk.

100_6345.jpg Pulykagulyás: lásd. 2011. 16. hét receptjei között!

pizzacsiga.jpg Pizzatekercs: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tk. só, 1 mk. cukor, 1 cs. szárított élesztő, 1 ek. olaj. Töltelékhez: pizzakrém, tömlőssajt, apróra vágott gépsonka vagy tetszés szerinti töltelék, 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt a tetejére.
A tészta hozzávalóit simára dolgozzuk, kelesztjük. Ha kétszeresére kelt, vékonyra nyújtjúk, majd rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük, 2-3 cm darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mint a kakaóscsigát. Megkenjük tojással, sajttal megszórjuk, kb. még 15 percig így kelesztjük, majd megsütjük.

gyros.jpg  Csirkemell gyros salátával: 1 db csirkemell, mozzarella (lében), fél fej saláta, fél fej káposzta, 2 szál sárgarépa, 1 cs. retek, 1 nagy doboz joghurt, kapros öntet-por, gyros fűszerkeverék, olaj.
A csirkemellet felkockázzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, megöntözzük olajjal, majd összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a salátát: a káposztát, retket, sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük, a joghurtot összekeverjük a kapros alappal. A mozzarellát leszűrjük, kockára vágjuk. A hús ezután kisütjük. Tálaláskor egy marék salátát teszünk a tányérra, meglocsoljuk az öntettel, rátesszük a húst és a mozzarellát, majd pirítóssal, vagy anélkül fogyasztjuk.

bundas_kenyer_gazdagon.jpg Sütőben sült bundáskenyér: lásd. Torták, sör- borkorcsolyák fejezetben!

Gombaleves galuskával: 50 dkg gomba (lehet erdei, laska, vagy vegyes), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 1 dl olaj, 1 ek. liszt, só, bors, őrölt paprika, 2 db tojás, esetleg tejföl.
A vöröshagymát forró olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Amikor mepuhult, megszórjuk fűszerpaprikával, vízzel felöntjük és összeforraljuk.
A lisztből, tojásból, kevés sóból, és vízből készült galuskatésztát a levesbe szaggatjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk. 

100_7043.jpg "Fényezett" csirkemell csíkok: lásd. 2012. 15. hét receptjei között!

fasirtrud_hagymas_tortburg..jpg Fűszeres fasírtrudak: 50 dkg darált sertéshús, 25 dkg bacon szalonna, 2 db tojás, 2 db zsemle, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej közepes méretű vöröshagyma, 1 ek. olaj, 15 dkg gomba, 10 dkg kaliforniai paprika, 1-1 mk. bors, majoránna, kakukkfű, őrölt paprika, 1 teáskanál Piros Arany só, csipet szerecsendió.
A zsemléket vízbe (tejbe) áztatjuk, jó kicsavarjuk. A vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a paprikát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A felhevített olajon a vöröshagymát megdinszteljük, rádobjuk a gombát és a paprikát. Fedő nélkül zsírjára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A darált húst, a kicsavart zsemléket, a tojásokat, a párolt hagymát, gombát, paprikát, a fűszerekkel, zúzott fokhagymával és sóval alaposan eldolgozzuk. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá, majd a masszából kisebb rudakat formázunk, mindegyiket egy szelet bacon szalonnába göngyöljük. A fasírtokat sütőtálba vagy tepsibe rakjukl és forró sütőben kb. 30-40 perc alatt pirosra sütjük. 

retes.jpg Rétes: 60 dkg liszt, 5 dkg olvasztott, langyos zsír, 1-2 tojás, egy kevés só, 2,5 dl víz, 1 kávéskanál 20%-os ecet.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, közepébe fúrunk egy mélyedést, ebbe ütjük a tojást, majd beleöntjük az olvasztott zsírt és a sóval elkevert vizet. Fényesre dolgozzuk össze (akkor jó, ha már lisztezés nélkül sem tapad a kezünkre). Ha kész, egy kilisztezett deszkán két cipóra osztjuk, mindkettőt megkenjük olvasztott zsírral, majd egy tányérral letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket, hogy minél gyorsabban dolgozhass majd, és a tészta se száradjon ki. Ha az ujjunkat a tésztába nyomva puhának érezzük és megmaradt benne az ujjunk nyoma, akkor még nem jó.
Ha már a tészta rugalmas, vagyis benyomás után visszaáll eredeti formába, az asztalt leterítjük egy tiszta kendővel, megszórjuk liszttel és közepére tesszük a cipót.  Újra olvasztott zsírral megkenjük, majd óvatosan az asztal szélei felé nyújtjuk. Ha már elég vékony, a vastagabb széleit körbe leszedjük (mintha fonalat gombolyítanánk, de le is vághatjuk). Pár percig hagyjuk száradni, majd újra megpermetezzük olvasztott zsírral. A tészta feléig szórjuk a tölteléket, majd a terítő segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Tetejét megkenjük felvert tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Népszerű töltelékek

Káposztás: 1 kis fej káposzta, kevés cukor, olaj, só, bors, tejföl.
A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük, majd világos barnára sütjük. A réteslapot zsírral és tejföllel megöntözzük, felére terítjük a káposztát, megint meglocsoljuk tejföllel, majd felcsavarjuk.

Meggyes-cseresznyés: a réteslapot zsírral megspricceljük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd a meggyet, vagy cseresznyét elterítjük az egyik felén, felcsavarjuk.

Túrós: 50 dkg áttört túrót ízesítünk egy csipet sóval, hozzáadunk 3 dkg vajat, 3 tojás sárgáját, 3-4 ek. cukrot, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, 2-3 ek. mazsolát (aki nem szereti kihagyhatja), 1 púpozott ek. búzadarát, 1-2 ek. tejfölt és finomra dolgozzuk.

Almás: kb. 1 kg hámozott, reszelt almát addig párolunk, amíg a leve el nem fő, majd édesítőszerrel, vagy 10 dkg cukorral, kevés fahéjjal ízesítjük. Mivel sülés közben is levet enged, a meggyes réteshez hasonlóan ez alatt is bőven legyen zsemlemorzsa, ami a levét felfogja.

Tökös-mákos: 10 dkg darált mákot elkeverünk 1 dl tejföllel, 20 dkg cukorral, reszelt citromhéjjal, és 40 dkg sült tökpürével (lehet sütőtök és spárgatök is). A tölteléket meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal.

Burgonyás (köretnek is tálalhatjuk): 4 tojás sárgáját 4 ek. cukorral habosra keverünk (ha köretnek tálaljuk a cukrot kihagyjuk és esetleg snidlinggel, vagy petrezselyemmel ízesíthetjük), elkeverjük 4 ek. főtt, áttört burgonyával, 2 ek. tejföllel és a 2 tojás keményre vert habjával.

Húsos: 1 fej vöröshagymát nagyon apróra vágunk és kevés olajon megdinsztelünk. Beleteszünk kb. 50 dkg darált hús és együtt pároljuk (szükség esetén 1-2 kanál vizet adunk hozzá). Hozzákeverünk 2 ek. tejfölt és 2 db felvert tojást. A masszát zsírozott, morzsával szórt réteslapra kenjük.

                                     ---------------------------

Halkrém: 1 doboz aprított tonhal (naturlében) 2 ek. margrin, pici mustár, só, bors, majonéz, reszelt vöröshagyma.
A halat leszűrjük, margarinnal, mustárral, sóval, borssal, hagymával és a majonézzel összekeverjük. Pirítóssal tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 200
Tegnapi: 461
Heti: 1 563
Havi: 8 337
Össz.: 2 724 007

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek: 14-15. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »