Breitner Zsolt
Tulipán
Harmattól csillogó kicsi tulipán
Megöntözlek áldott vízzel, hogy ne hervadozzál
Rád borulok, mint csillagos ég földünkre
És átölellek, mint egy angyal, az ég szülöttje
Körülfonlak, mint futó virág az ágat
S téged örökre szívembe zárlak.
18. HÉT
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 2 sz. felvágott, 1 db zsömle, pici vaj, uborka |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, lecsó tarhonyával |
Vacsora: | párolt brokkoli fokhagymás sajtmártással |
KEDD | |
Reggeli: | 2 dl tej, 1 db kifli |
Ebéd: | paradicsom mártás, főtt burgonya, natúr szelet |
Vacsora: | rakott bundás kenyér |
SZERDA | |
Reggeli: | 2 dl joghurt müzlivel |
Ebéd: | karfiol leves, barátfüle |
Vacsora: | 1 pár virsli, magos kenyér, mustár |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 1 db tükörtojás, 1 db sajtos kifli |
Ebéd: | tejfölös zöldborsó főzelék, tojáspörkölt |
Vacsora: | almás-fahéjas zabkása |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér pirítva, kevés méz, vagy lekvár |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, sonkás-tejszínes tészta |
Vacsora: | kefires saláta, mustáros grill-csirkemell, vagy comb |
SZOMBAT | |
Reggeli: | gyümölcsturmix, 1 ek. zabpehely |
Ebéd: | paradicsom leves, rántott sertésmáj, rizs |
Vacsora: | 2 sz. pirított bagett, májpástétom, paradicsom |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | joghurtos gyümölcssaláta |
Ebéd: | tárkonyos gombaleves, töltött- és natúr sült csirkecomb, vele sült zöldségekkel, brokkolis burgonyapürével |
Vacsora: | lencsepüré, főtt tojás |
19. HÉT
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 1 sz. graham kenyér, 1 ek. magyaros vajkrém, paradicsom |
Ebéd: | tökfőzelék, buggyantott tojás |
Vacsora: | avókádó krém, pirítós |
KEDD | |
Reggeli: | 1 db kefir |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, karfiol lengyelesen , natúr sült csirkemáj |
Vacsora: |
saláta, kapros-joghurtos öntettel |
SZERDA | |
Reggeli: |
1 sz. barna kenyér, 2 db lapka sajt, uborka |
Ebéd: |
gyümölcsleves, palacsinta |
Vacsora: | 1 db magos zsömle, 1 db virsli, paradicsom saláta |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 1 db korpás kifli, 2 sz. sonkaszalámi, retek |
Ebéd: | karalábé főzelék, halpogácsa |
Vacsora: |
sajtsaláta |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 1 db sajtos stangli, 2 dl tej |
Ebéd: | petrezselyem krémleves, rakott káposzta |
Vacsora: | pennetészta, fokhagymás- paradicsomos szósz |
SZOMBAT | |
Reggeli: |
1 sz. pirított kalács, pici vaj, pici méz |
Ebéd: |
100 %-os gyümölcslé, roston sült hal, burgonya saláta |
Vacsora: |
melegszendvics |
VASÁRNAP | |
Reggeli: |
sült tojás zöldséggel |
Ebéd: |
velőscsont leves, párolt marhaszelet zöldségekkel, pirított tésztával |
Vacsora: |
tonhal saláta, kifli |