Simon Emil: Hónapok
"November ködöket varázsol a hegyre,
hogy csupa jég arcát mielőlünk fedje.
Deres hajnalokon didereg a csillag,
kútba esett a nap, soha meg nem virrad."
46. HÉT |
|
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 2 sz. rozskenyér pirítva, tojáskrém, retek (V) |
Ebéd: | édeskáposzta főzelék sertés körömmel |
Vacsora: | tócsi, kefir (V) |
KEDD | |
Reggeli: | gyümölcsös joghurt, müzli (V) |
Ebéd: | sólet-libacombbal, vagy ludaskása, vagy sült libacomb párolt zöldséggel |
Vacsora: | csirkemell saláta |
SZERDA | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | zellerkrém leves, spenótos tészta (V) |
Vacsora: | virslis lecsó (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 sz. aszpikos pulykasonka, 1 sz. telj.kiőrlésű kenyér |
Ebéd: | lencsefőzelék(V), sültkolbász |
Vacsora: | sült tojás zöldséggel (V) |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 db kockasajt, 1 sz. rozskenyér, paradicsom (V) |
Ebéd: | töltött gombafejek, rizs, uborkasaláta (V) |
Vacsora: | sopszka saláta (V), 1-2 sz. hamburgerhús |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 1 pár virsli, 1 db kifli |
Ebéd: | póréhagyma krémleves pirított zsemlekockával (V), resztelt csirkemáj, főtt burgonya |
Vacsora: | húskrém (csirkemell sonkából), 2 sz. magos kenyér |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | tepsiben sült bundás kenyér, tea (V) |
Ebéd: | citromos csirkebecsinált leves, pulykatokány á' la Sztroganov módra, rizs, vagy zöldséges szűzpecsenye, rozmaringos burgonya |
Vacsora: | hideg, joghurtos gyümölcssaláta, pirított kalács (V) |
47. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | kőrözött, 1 db kifli, paprika (V) |
Ebéd: | mángold főzelék, tükörtojás (V) |
Vacsora: | cukkinis rántotta (V) |
KEDD | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 sz. magos kenyér pirítva, pici vaj (V) |
Ebéd: | lebbencs leves, túrós tészta (V) |
Vacsora: | csirkehúsos saláta |
SZERDA | |
Reggeli: | 1 db zsömle, 2 sz. tavaszi felvágott, paradicsom |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, rántott- gomba-, tojás, rizs, friss saláta majonézzel (V) |
Vacsora: | roston sült hal, magos kenyér (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 dl gyümölcsös joghurt, ek. zabpehely (V) |
Ebéd: | Bableves, lángos (V) |
Vacsora: | pirított kelbimbó, sült sonka |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 sz. pirítós vaj, pici lekvár (V) |
Ebéd: | paradicsomos káposzta |
Vacsora: | Hortobágyi gombás palacsinta (V) |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 2 dl tej, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | sertéscsülök Pékné módra |
Vacsora: | kefires saláta, 1 sz. magos kenyér pirítva (V) |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | tojásos paprika, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V) |
Ebéd: | csirke raguleves, "turbózott" karajszelet rántva, fokhagymás-tárkonyos mártás, hasábburgonya |
Vacsora: | paradicsomos krinolinsaláta |