Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                               Csanádi Imre

                                             Májusdícsérő

                                                   Május,
                                                mosolygó,
                                              békák torkát
                                                megoldó,
                                      gyöngyvirág-nyitogató,
                                         cserebogár-zúgató.
                                                 Röptetsz
                                                 madarat,
                                                meghozod
                                                 a nyarat,
                                                  pölyhös
                                                  fecskét,
                                            fára cseresnyét!

20. HÉT  
HÉTFŐ  
Reggeli: 2 sz. rozskenyér pirítva, tojáskrém, retek (V)
Ebéd: édeskáposzta főzelék, füstölt oldalassal
Vacsora: tócsi, kefir (V)
KEDD  
Reggeli: gyümölcsös joghurt, müzli (V)
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, sonkás rakott tészta
Vacsora: párolt zöldség, virsli
SZERDA  
Reggeli: 2 db főtt tojás, 1 db kifli (V)
Ebéd: fokhagymás metélt leves, pásztor tarhonya
Vacsora: halkrém, pirítós (V)
CSÜTÖRTÖK  
Reggeli: 2 sz. aszpikos pulykasonka, 1 sz. telj.kiőrlésű kenyér
Ebéd: lencsefőzelék, sültkolbász
Vacsora: csirkemell saláta
PÉNTEK  
Reggeli: 2 db kockasajt, 1 sz. rozskenyér, paradicsom (V)
Ebéd: töltött gombafejek, rizs, uborkasaláta (V)
Vacsora: sopszka saláta, 1-2 sz. hamburgerhús
SZOMBAT  
Reggeli: 1 pár virsli, 1 db kifli
Ebéd: póréhagyma krémleves pirított zsemlekockával, resztelt máj, sós burgonya
Vacsora: húskrém (csirkemell sonkából), 2 sz. magos kenyér
VASÁRNAP  
Reggeli: tepsiben sült bundás kenyér, tea (V)
Ebéd: citromos csirkebecsinált leves, zöldséges szűzpecsenye, rozmaringos burgonya, vagy Hentes tokány, tészta
Vacsora: hideg, joghurtos gyümölcssaláta, pirított kalács (V)
   
21. HÉT  
HÉTFŐ  
Reggeli: kőrözött, 1 db kifli, paprika (V)
Ebéd: mángold főzelék, tükörtojás (V)
Vacsora: cukkinis rántotta (V)
KEDD  
Reggeli: 2 db főtt tojás, 1 sz. magos kenyér pirítva, pici vaj (V)
Ebéd: lebbencs leves, tejfölös rakott tészta
Vacsora: fűszeres csirkeszárny, francia saláta
SZERDA  
Reggeli: 1 db zsömle, 2 sz. tavaszi felvágott, paradicsom
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, juhászpörkölt
Vacsora: roston sült hal, magos kenyér (V)
CSÜTÖRTÖK  
Reggeli: 2 dl gyümölcsös joghurt, ek. zabpehely (V)
Ebéd: zöldborsó krémleves, paprikás burgonya
Vacsora: bujtatott virsli 
PÉNTEK  
Reggeli: 2 sz. pirítós vaj, pici lekvár (V)
Ebéd: paradicsomos káposzta
Vacsora: Hortobágyi gombás zabpalacsinta (V)
SZOMBAT  
Reggeli: 2 dl tej, 1 db kifli (V)
Ebéd: sertéscsülök Pékné módra
Vacsora: Olasz, cukkinis melegszendvics
VASÁRNAP  
Reggeli: tojásos paprika, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V)
Ebéd: tavaszi raguleves, "turbózott" karajszelet rántva, fokhagymás-tárkonyos mártás, hasábburgonya
Vacsora:  paradicsomos krinolinsaláta
   

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 323
Tegnapi: 637
Heti: 960
Havi: 9 682
Össz.: 2 620 676

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 20-21. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »