Csanádi Imre
Májusdícsérő
Május,
mosolygó,
békák torkát
megoldó,
gyöngyvirág-nyitogató,
cserebogár-zúgató.
Röptetsz
madarat,
meghozod
a nyarat,
pölyhös
fecskét,
fára cseresnyét!
20. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 2 sz. rozskenyér pirítva, tojáskrém, retek (V) |
Ebéd: | édeskáposzta főzelék, füstölt oldalassal |
Vacsora: | tócsi, kefir (V) |
KEDD | |
Reggeli: | gyümölcsös joghurt, müzli (V) |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, sonkás rakott tészta |
Vacsora: | párolt zöldség, virsli |
SZERDA | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | fokhagymás metélt leves, pásztor tarhonya |
Vacsora: | halkrém, pirítós (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 sz. aszpikos pulykasonka, 1 sz. telj.kiőrlésű kenyér |
Ebéd: | lencsefőzelék, sültkolbász |
Vacsora: | csirkemell saláta |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 db kockasajt, 1 sz. rozskenyér, paradicsom (V) |
Ebéd: | töltött gombafejek, rizs, uborkasaláta (V) |
Vacsora: | sopszka saláta, 1-2 sz. hamburgerhús |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 1 pár virsli, 1 db kifli |
Ebéd: | póréhagyma krémleves pirított zsemlekockával, resztelt máj, sós burgonya |
Vacsora: | húskrém (csirkemell sonkából), 2 sz. magos kenyér |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | tepsiben sült bundás kenyér, tea (V) |
Ebéd: | citromos csirkebecsinált leves, zöldséges szűzpecsenye, rozmaringos burgonya, vagy Hentes tokány, tészta |
Vacsora: | hideg, joghurtos gyümölcssaláta, pirított kalács (V) |
21. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | kőrözött, 1 db kifli, paprika (V) |
Ebéd: | mángold főzelék, tükörtojás (V) |
Vacsora: | cukkinis rántotta (V) |
KEDD | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 sz. magos kenyér pirítva, pici vaj (V) |
Ebéd: | lebbencs leves, tejfölös rakott tészta |
Vacsora: | fűszeres csirkeszárny, francia saláta |
SZERDA | |
Reggeli: | 1 db zsömle, 2 sz. tavaszi felvágott, paradicsom |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, juhászpörkölt |
Vacsora: | roston sült hal, magos kenyér (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 dl gyümölcsös joghurt, ek. zabpehely (V) |
Ebéd: | zöldborsó krémleves, paprikás burgonya |
Vacsora: | bujtatott virsli |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 sz. pirítós vaj, pici lekvár (V) |
Ebéd: | paradicsomos káposzta |
Vacsora: | Hortobágyi gombás zabpalacsinta (V) |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 2 dl tej, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | sertéscsülök Pékné módra |
Vacsora: | Olasz, cukkinis melegszendvics |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | tojásos paprika, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V) |
Ebéd: | tavaszi raguleves, "turbózott" karajszelet rántva, fokhagymás-tárkonyos mártás, hasábburgonya |
Vacsora: | paradicsomos krinolinsaláta |