Juhászné Bérces Anikó
Erdő szélén, hegyoldalban,
kertek alján, kis csoda:
zöld fű között csoportosan
nyílik ki az ibolya.
Ha lehajolsz hív magához,
árad feléd illata,
szemérmes, de kicsalta a
langymeleg nap sugara.
Szív alakú levél között
virít kék és hófehér,
Sok szálat köss egy csokorba,
s ölelje körül levél.
Fölvidít a komorságból,
s rögtön új reményre kapsz,
ébredezik a természet,
újra itt van a tavasz.
15. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 2 sz. rozskenyér pirítva, tojáskrém, retek (V) |
Ebéd: | édeskáposzta főzelék, virslivel |
Vacsora: | tócsi, kefir (V) |
KEDD | |
Reggeli: | gyümölcsös joghurt, müzli (V) |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, sütőben sült milánói makaróni |
Vacsora: | hot-dog |
SZERDA | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | édesburgonya krémleves, körömpörkölt, főtt burgonya |
Vacsora: | halkrém, pirítós |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 sz. aszpikos pulykasonka, 1 sz. telj.kiőrlésű kenyér |
Ebéd: | babfőzelék, sült kolbász |
Vacsora: | csirkemell saláta |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 db kockasajt, 1 sz. rozskenyér, paradicsom (V) |
Ebéd: | töltött gombafejek, rizs, uborkasaláta (V) |
Vacsora: | sopszka saláta, 1-2 sz. hamburgerhús |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 1 pár virsli, 1 db kifli |
Ebéd: | póréhagyma krémleves pirított zsemlekockával, resztelt csirkemáj, főtt burgonya |
Vacsora: | húskrém (csirkemell sonkából), 2 sz. magos kenyér |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | gyümölcssaláta, pirított kalács (V) |
Ebéd: | csirkebecsinált leves, pulykatokány á' la Sztroganov módra, spagetti, vagy hagymás szűzpecsenye, rozmaringos burgonya |
Vacsora: | tepsiben sült bundás kenyér, tea(V) |
16. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | kőrözött, 1 db kifli, paprika (V) |
Ebéd: | mángold főzelék, tükörtojás (V) |
Vacsora: | cukkinis rántotta (V) |
KEDD | |
Reggeli: | 2 db főtt tojás, 1 sz. magos kenyér pirítva, pici vaj (V) |
Ebéd: | lebbencs leves, káposztás kocka (V) |
Vacsora: | csirkehúsos saláta |
SZERDA | |
Reggeli: | 1 db zsömle, 2 sz. tavaszi felvágott, paradicsom |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, petrezselymes répa, natúr szelet, köles |
Vacsora: | roston sült hal, magos kenyér (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 dl gyümölcsös joghurt, ek. zabpehely (V) |
Ebéd: | bableves, lángos (V) |
Vacsora: | sajtsaláta, 1 sz. pirítós (V) |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 2 sz. pirítós vaj, pici lekvár (V) |
Ebéd: | paradicsomos káposzta |
Vacsora: | Hortobágyi gombás palacsinta (V) |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 2 dl tej, 1 db kifli (V) |
Ebéd: | sertéscsülök Pékné módra |
Vacsora: | kefires saláta, 1 sz. magos kenyér pirítva (V) |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | tojásos paprika, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V) |
Ebéd: | tavaszi raguleves, "turbózott" karajszelet rántva, fokhagymás-tárkonyos mártás, hasábburgonya |
Vacsora: | paradicsomos krinolinsaláta |