Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

 

 

40. HÉT

gombocos_paradicsommartas.jpg Húsgombócos paradicsom mártás: 30 dkg darált hús (vagy löncshús), 7 dkg rizs, 1 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. őrölt paprika, só, bors. Mártáshoz: 2,5 dl üveges sűrített paradicsom, 4 csapott ek. lisz, 5 ek. olaj, só, bors, friss bazsalikom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 sz. zellerlevél, édesítőszer.
A rizst előfőzzük, majd a darált hússal, tojással, fűszerekkel összekeverjük, gombócokat formálunk, majd zellerlevéllel, bazsalikommal, egészben hagyott vöröshagymával ízesített vízben megfőzzük. Kiszedjük a gombócokat, félretesszük.
Közben az olajból és lisztből elkészítjük a rántást, hozzáadjuk a paradicsom pürét, felöntjük a gombóc főzéshez használt vízzel, simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, beletesszük a gombócokat is és még egyszer összeforraljuk. Ha kell vízzel hígítjuk, édesítővel édesítjük.

olasz_melegsz._sonkas.jpg Olasz melegszendvics: 3 db húsos paradicsom, 4 kisebb cukkini, apró kockára vágott sonka (lehet, gép-, csirkemell-, parasztsonka),15 dkg pizzamozzarella, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, oregano, 4 szelet kenyér.
A paradicsom magját kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A cukkinit, sonkát és a sajtot is szintén kockára vágjuk, majd az egészet összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, oreganoval fűszerezzük. Kenyérszeleteken egyenletesen elosztjuk, sütőben, vagy grillsütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

mallorcai_zoldsegleves.jpg  Mallorcai zöldségleves: 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 25 dkg paradicsom, 1 paprika, 2 ek. olaj, kb 20 dkg fejes káposzta, 1 babérlevél, kakukkfű, só bors.
Az olajat megforrósítjuk, a vöröshagymát megpirítjuk benne, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és az aprított fokhagymát. Néhány percig állandó keverés mellett pároljuk, majd bele tesszük az előzőleg felcsíkozott paprikát és a héjától megszabadított paradicsomot (forróvízbe mártva könnyen lejön a héja) tovább pároljuk. Hozzáöntünk kb. 2 l vizet, beledobjuk a csíkozott káposztát és a fűszereket, megsózzuk és fedő alatt megfőzzük.

100_6763.jpg Káposztás kocka: 1 cs. kockatészta, 1 kg káposzta, vagy karalábé, só, bors, kevés olaj.
A káposztát, vagy a karalábét tisztítás után, lereszeljük, megszórjuk  sóval. Közben egy lábosban kevés olajat öntünk és pici cukrot karamelizálunk rajta. A káposztát/karalábét kinyomkodjuk, majd beletesszük a pirított cukros alapba. Gyakran kevergetve készre sütjük. A kockatésztát bõ forrásban lévõ sós vízbe kifőzzük, leszürjük és a káposztával összekeverjük. Ki-ki ízlése szerint: sózza, borsozza, cukrozza, de nagyon finom fahéjas porcukorral is.

grillezett_sajt.jpg  Grillezett sajt: bármilyen kemény sajtot lehet grillezni. Én camembert, vagy pizzamozzarella sajtnak mindkét oldalát szárazon, teflon serpenyőben, megpirítjuk.

Olívás-fokhagymás zöldség: vegyes zöldség (cukkini, sárgarépa, zeller, petrezselyem gyökér stb.), 2 ek. olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, friss fűszernövények.
A zöldségeket hasábra vágjuk, kicsit megpároljuk. Amíg párolódik, turmixba teszünk egy kevés ízlés szerinti zöldfűszert, fokhagymát és olívaolajat, majd öszeturmixoljuk. A zöldségeket ebbe a keverékbe forgatjuk bele, majd pirított szezámmaggal megszórjuk. 

zoldborsos_csirkemaj.jpg Zöldborsós máj: 1 kg máj, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldborsó, fokhagyma, 1 ek. liszt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, friss, vagy szárított majoránna.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott májat és a zöldborsót, fűszerezzük és készre sütjük. Tűzről levéve, megszórjuk pirospaprikával és liszttel, majd felengedjük kb. 2 dl vízzel és pár pert alatt összeforraljuk. Tésztával, petreszelymes burgonyával, bulgurral, vagy gerslivel tálaljuk.

halkrem.jpg  Halkrém: 1 doboz olajos aprított tonhal, 2 ek. majonéz, 1-2 csepp citromlé, bors, 1 kk. mustár.
A halat lecsöpögtetjük, majd a hozzávalókkal együtt krémesre keverjük.

soskamartas_buggyantot_tojas.jpg Sóskamártás: 450 g mirelit sóska, 2 dl tejföl, 4 ek. liszt, vagy étkezési keményítő, só, édesítőszer.
A sóskakrémet fagyosan, 4-5 dl vízbe tesszük és felengedésig főzzük. Liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Sózzuk, ha savanyú lenne, édesítővel ízesítjük.

tojasos_lecso.jpg  Tojásos lecsó: 1 kg paprika, 3-4 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2-3 gerezd fokhagyma, 4-5 db tojás, 1 dl olaj.
A paprikát, paradicsomot megmossuk és a vöröshagymával együtt felkarikázzuk. A vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot addig sütjük, amíg levet enged, majd ekkor beletesszük a paprikát is. Sózzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, ha megpuhult, kevés sóval elkevert, felvert tojással leöntjük és készre sütjük. 

karalabe_leves.jpg Karalábé leves: 2 db zsenge karalábé, 1 sz. nagyobb sárgarépa, 1 sz. petrezselyem gyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, só, bors, pirospaprika, liszt, kevés olaj.
A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk. Kevés olajon a hagymával együtt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Amikor már megpuhultak, megszórjuk egy kevés pirospaprikával és liszttel. Elkeverjük és felöntjük vízzel. Lassú tüzön főzzük.  A végén beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Aki szereti tejföllel is behabarhatja.

cukkinis_teszta_2.jpg Cukkinis tészta: 10 dkg húsos szalonna, 1 közepes cukkini, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, petrezselyem, 1 ek. liszt, kb. 3 dl tej.
A cukkinit, ha fiatal a héjával együtt, durvára reszeljük. A szalonnát kockára vágjuk és lepirítjuk. Ha túl sok zsír sülne ki, leszűrjük. Hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá és pár perc alatt megpároljuk. A tejben simára keverjük a lisztet, majd felöntjük vele a cukkinit. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, összeforraljuk, bármilyen főtt tésztával tálaljuk.

soros_csulok_2.jpg Sörös, fűszeres sült csülök: 1 db nagyobb nyers, de lehet füstölt csülök. Pác: 0,5 dl olaj, só, bors, őrölt kömény, majoránna ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma, 1,5-2 dl sör, 1 ek. házi darált paprika, vagy piros arany, 1 ek. ketchup, 1 kk. méz. Sütő zacskóba: 1 db alma, 1 fej vöröshagyma negyedelve.
A csülköt félpuhára főzzük, kicsontozzuk mielőtt sütnénk. Az olajban elkeverjük a fűszereket, hozzáadunk zúzott fokhagymát, darált paprikát, ketchupot, mézet, majd a sörrel összekeverjük. A csülköt, sütőzacskóba tesszük, hozzáadjuk az almát, vöröshagymát, beleöntjük a pácot, lezárjuk a zacskót, majd jól összerázzuk. Előmelegített sütőbe puhára sütjük. Ha megpuhult, szétvágjuk a zacskót és saját levével öntözve ropogósra sütjük. A zacskó mellé tehetünk, egészben, külső burkától megszabadított, megmosott fokhagymát, ami így nagyon finom, krémesre sül.

tzatziki.jpg Tzatziki: egy nagy pohár joghurt, 1 szál uborka, 3-4 gerezd fokhagyma, só, fehérbors, pici citromlé, kevés vágott kapor.
Az uborkát lereszeljük, besózzuk és állni hagyjuk. Ha levet engedett hozzákeverjük a joghurtot, a zúzott fokhagymát, borsot, citromlevet, apróra vágott kaprot. Pár órára hűtőbe tesszük.

csikleves.jpg  Csíkleves: 3 db marhahúsleves kocka (kb. 1,5 l ), 10 dkg póréhagyma, 10 dkg burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 10 dkg zeller, 1 ek. vaj, só, bors
A megtisztított zöldségeket finom csíkokra vágjuk, a póréhagymát karikára és az egészet addig pároljuk a vajon, amíg megpirulnak. Ez után felöntjük a marhahúslevessel, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt készre főzzük. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

matrai_borzaska.jpg Mátrai borzaska: 8 szelet csirkemell, kb. 40 dkg burgonya, 3-4 gerezd fokhagyma, kb. 3 dl tejföl, kb. 3-4 evőkanálnyi liszt, 20 dkg trappista sajt, 1 tojás, só, frissen őrölt bors, olaj.
A csirkemellet megmossuk, szeleteljük, kissé öklünkkel ellapítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és kicsit állni hagyjuk. Ha levet engedett, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, hogy tócsiszerű masszát kapjunk. A hússzeleteket megforgatjuk lisztbe, majd a burgonyás masszába. Bő, forró olajban kisütjük. Ha minden hús kisült, tetejére zúzott fokhagymával ízesített tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Ez az étel nem kíván bőséges köretet, mivel a hús bundája burgonya. Egy könnyű saláta, vagy párolt zöldség kiváló hozzá.

Jégsaláta tojással: jégsaláta, lilahagyma, újhagyma, Feta sajt, 4 db főtt tojás. Öntet: 1 tk. mustár, 1,5 dl olívaolaj, 1 ek. balzsamecet, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors.
A salátát kisebb darabokra tépkedjük, az újhagymát karikára, a lila hagymát karikára vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk, vagyis egy kicsit "megdöglesztjük". Ha már megfonnyadt, kinyomkodjuk és az egészet összekeverjük, majd a tetejére morzsoljuk a Feta sajtot.  Az öntethez valókat botmixerrel vagy turmixgéppel az olívaolajat apránként hozzáadva összekeverjük, majd frissen meglocsoljuk a salátát vele. Főtt tojással tálaljuk.

41. HÉT

finom_fozelek.jpgFinomfőzelék: 450 g mirelit zöldségkeverék (amibe zöldborsó, kukorica sárgarépa és krumpli kockák vannak), 4 ek. liszt, kb. 6-7 dl tej, só, bors, petrezselyem, 1kk cukor, vagy édesítőszer, 5 dkg vaj.
A vajat felolvasztjuk, beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, cukorral megszórjuk és saját levében, fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, felöntjük a liszttel elkevert tejjel és gyakran kevergetve készre főzzük. Főtt tojással tálaljuk, de illik hozzá a hal és a fasírozott is.

Pásztor tarhonya: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. őrölt paprika, só, majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 szál füstölt kolbász, vagy 2 pár virsli.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük, félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a tarhonyát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a felkockázott burgonyát és a karikára vágott kolbászt. Picit pirítjuk még, majd a tűzről levéve rászórjuk az őrölt paprikát is és felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje. Sózzuk, majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük. Időnként megkevergetve puhára főzzük. Tálaláskor a félretett szalonnapörccel megszórjuk.

Paradicsomos krinolinsaláta: fél szál póréhagyma, 1 ek. olaj, 3 ek. fehérborecet, 1 tk. mustár, 4 db paradicsom, fél fej saláta, 1 szál kígyóuborka, 20 dkg krinolin, snidling, petrezselyemzöld, bazsalikom, só, bors.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk és az olajon üvegesre pároljuk, majd 2 dl vízzel felöntve felforraljuk, ez után hozzákeverjük az ecetet és a mustárt. Kihűtjük, majd a zöldfűszereket, sót, borsot is hozzáadjuk. A paradicsomot, uborkát, krinolint karikára vágjuk, a salátát apró darabokra tépkedjük, majd az öntettel öszekeverjük, snidlinggel megszórjuk és pirítóssal tálaljuk.

zellerkrem_leves_sargarepaval.jpg  Zellerkrémleves: 10 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 5 dkg petrezselyemgyökér,  5 dl húsleves alap, (kockából is jó), só, 5 dkg vöröshagyma, 1 tk. vaj/margarin, 2 dl tej (0,1 %-os).
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, majd a vajon egy picit megpirítjuk. Felöntjük a húsleves alappal, majd puhára pároljuk. Sózzuk, majd az egészet a tejjel együtt összeturmixoljuk. Tetejére apróra vágott zeller zöldet, vagy petrezselymet szórunk. Aki nem szereti a zellert, ugyanígy készítheti karalábéból is.

bolognai.jpg  Bolognai spagetti: 50 dkg lapocka, 2 fej vöröshagyma, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 5 db paradicsom, vagy 1-2 doboz hámozott paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, apróra vágott friss bazsalikom-, kakukkfű, vagy majoránna (lehet szárított fűszer is), 40 dkg durum spagetti tészta, 15-20 dkg reszelt sajt.
A húst megmossuk, ledaráljuk. A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobjuk, majd kivesszük és a héját lehúzzuk. A vöröshagymát és a kockára vágott szalonnát megpirítjuk. Rátesszük a darált húst is, majd együtt pirítjuk tovább. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítjük, ha kell, felöntjük egy kis vízzel és készre főzzük. Spagetti tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

100_6454.jpg  Joghurtos gyümölcssaláta: 1 doboz darabolt ananász, 2 db savanykás alma, 15 dkg füstölt sajt, 1 nagy doboz joghurt, 1 kk. fahéj, 1 tk. méz. 
Az almát és a sajtot kockára vágjuk, az ananászt levét leszűrjük és 1-2 evőkanálnyi mennyiséget a joghurthoz keverünk. A gyümölcsöket összekeverjük a sajttal és a joghurttal. Megszórjuk kevés fahéjjal, majd tálaláskor mézet csurgatunk a tetejére.

lencsefozelek.jpg Lencsefőzelék: fél kg lencse, 1 fej vöröshagyma, 3-4 db babér levél, 1 ek. őrölt paprika, só, 4 ek. mustár, 2 dl tejföl, 1-2 ek. liszt, pici ecet, cukor, olaj.
A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve tejföllel és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta.

tepsiben_sult_kremes_spenot.jpg Tepsiben sült krémes-sonkás spenótos: fél kg mángold, vagy spenót, 2 db tojás, 4 dl tejszín, 10 dkg sajt, 20 dkg sonka (lehet pulya, vagy gépsonka is), só, bors, szerecsendió.
A mángoldot megmossuk, forrásban lévő vízbe pár percre beledobjuk, majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk és felcsíkozzuk. A tojást, tejszínt, reszelt sajtot és az apróra vágott sonkát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele (jó az őrölt is), majd a mángold csíkokat beleforgatjuk. Beleöntjük egy akkora tepsibe, hogy négy centinél ne álljon benne vastagabban a krémes mángold. Fél óra alatt aranybarnára sütjük.

petrezselyem_lev..jpg Petrezselyem krémleves: 2 evőkanál margarinon kissé megpirítunk 1 evőkanál lisztet /mintha rántást készítenénk/ apróra vágott petrezselymet teszünk bele, majd felöntjük 1 db húsleveskockából készített alaplével /ha nincs húsleves maradékunk/ és tejjel. Sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonnyal ízesítjük. Pirított zsemlekockával,  petrezselymes/medvehagymás/zöldfűszeres gombóccal tálaljuk.

Zöldfűszeres gombóc: 20 dkg liszt, 2 mk. sütőpor, 20 dkg zsemlemorzsa, 24 dkg vaj, 2 kk. mustár, 2 kk. szárított kakukkfű, 1 cs. petrezselyem, 4 db tojás.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a zsemlemorzsával, és morzsoljuk össze a kockára vágott vajjal. Adjuk hozzá a fűszereket: kakukkfüvet, petrezselymet és sót, borsot, mustárt és a tojásokat. Vizes kézzel gombócokat készítünk, majd forrásban lévő vízben kifőzzük.

zoldseges_muffincsirkepure.jpg          Mustáros-, fűszeres csirkecomb: 6 db csirkecomb, 1 ek. mustár, 1 ek. házi darált paprikakrém, vagy piros-arany, 1 tk. worchester szósz (elhagyható), 2-3 evőkanál olaj + egy kevés az elősütéshez, só, bors,1-1,5 dl félszáraz fehérbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma.
A combokat megtisztítjuk, enyhén besózzuk. Az olajban elkeverjük a mustárt, paprikakrémet, worchester szószt, frissen őrölt borsot, majd a combokat beleforgatjuk és kicsit állni hagyjuk. Addig a vöröshagymát félfőre szeleteljük. Felforrósítjuk az olajat és a combok mindkét oldalát elősütjük. Áttesszük egy jénai tálba. A visszamaradt olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük borral. Kicsit összeforraljuk, majd az egészet ráöntjük a combok tetejére és elkezdjük a sütőben sütni. Ha a hús puha, a zöldség tetejére tesszük, hogy szépen lepiruljon. Zöldséges felfújttal tálaljuk, de akinek ez nem elég, adhat mellé burgonyapürét is.

ratatouilleboritokep.jpg Ratatouille (francia lecsó): 3 db kicsi cukkini, 1 padlizsán, 2 fej vöröshagyma, piros-sárga kaliforniai paprika (vagy sima zöld és piros húsú paprika), 3 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, bazsalikom, tárkony és kakukkfű, kevés rozmaring. A megtisztított hagymát, a kicsumázott paprikát, a cukkinit, padlizsánt és paradicsomot nagyobb kockára vágjuk. A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd először a paprikát, pár perc múlva a padlizsánt is hozzáadjuk. Kb. 3 percig sütjük, majd a cukkinit is belekeverjük. Fűszerezzük, 2 dl vizet ráöntünk, lassú tűzön 3 percig főzzük, majd a paradicsomot is beledobjuk és készre főzzük. 

toltott-rantott_gomba.jpg Töltött- rántott gombafejek: 0,5 kg gomba (csiperke), 2 db szikkadt zsömle, 2 db tojás, 1 cs. petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kevés olaj, liszt, tojás, zsömlemorzsa.
A gombát megtisztítjuk, szárát kitörjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a petrezselyemmel, darabokra vágott gombaszárral együtt olajon megsütjük. A zsömléket tejbe beáztatjuk, kicsavarjuk, beleütjük a tojásokat, hozzátesszük a petrezselymes keveréket, jól összedolgozzuk és a gombák kalapjába töltjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd olajban kisütjük. Salátával tálaljuk, vagy... apróra vágott kaporral, és savanyú uborkával ízesített joghurttal!

100_6038.jpg Zöldborsó leves: fél kg zöldborsó, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+ zöldje, 1 karalábé, 1 dl olaj, 1 ek. liszt, őrölt paprika, só, bors, vegeta.
A sárgarépát, karalábét, petr.gyökeret kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük, majd kb 10 perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót is. Kicsit pároljuk még, megszórjuk liszttel, kevés őrölt paprikával. Sóval, borssal, vegetával ízesítjük, majd vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük és készre főzzük. Májgaluskát főzünk bele.

Májgaluska: 2 csirkemáj, 1 tojás, 1 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem.
A májat deszkán pépesre kaparjuk. Hozzáadjuk a lisztet, zsemlemorzsát, sót, borsot, petrezselymet és kikeverjük. Kanállal a forró levesbe szaggatjuk.

cigany_pecsenyes_tal.jpg Cigánypecsenye: 1 kg tarja, szalonna, só, bors, őrölt paprika, fokhagyma, liszt.
A szalonnát "kakastaréjra vágjuk", elősütjük, félretesszük. A tarját szeletekre vágjuk kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk és hirtelen kisütjük. Zúzott fokhagymával ízesítjük. Hasábburgonya tetejére rakjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd 1 szelet szalonnával díszítjük.

Készíthetjük úgy is, hogy tepsi aljára szalonnát teszünk, majd rátesszük a kiklopfolt, sózott, borsozott húst és betesszük a sütőbe. Félidőben megfordítjuk a húst és ha megsült, zúzott fokhagymával bekenjük, szalonna szelettel, őrölt paprikával megszórva tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 197
Tegnapi: 1
Heti: 3 073
Havi: 12 604
Össz.: 2 639 396

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek: 40-41. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »