Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                          A fenyő bánata

                                 Hideg szélben, fagyos télben
                                       favágó jár az erdőben.
                                    Fejsze csattan, sírnak a fák,
                                        esdve kérik a favágót:

                             Ó, ne vágj ki, ne csonkítsd meg az ágamat,
                                          meghálálom jóságodat.
                                        Áll a fenyő zöld ruhában,
                                    ő is kérné a favágót, de hiába.

                                      Egy kismadár száll ágára,
                                      madár hangon vigasztalja.
                                     Ne félj, ne sírj kicsi fácska,
                                       haza visznek meleg házba.

                                       Karácsonyra haza visznek,
                                       ágaidra szép díszt tesznek.
                                         Örömet viszel a házba,
                                         békét az egész világba.

                                      A zöld fenyő ezt meghallja,
                                        tűkönnyeit nem hullajtja.
                                     Büszkén hajtja le szép fejét,
                                          a csillogó fejsze elé.

 

52. HÉT

 

HÉTFŐ

 
Reggeli: rozskenyér, 2 sz. combsonka, uborka
Ebéd: finomfőzelék, tükörtojás (V)
Vacsora: virslis lecsó

 

KEDD

 
Reggeli: pirított kalács, vaj, méz
Ebéd: 100 %-og gyümölcslé/borsodó/vaníliasodó, kapros heringsaláta,almás-diós zsemlefelfújt (V)
Vacsora: halászlé,  rántott pontyszelet,  vajban sütött fűszeres pisztráng, majonézes burgonyasaláta,  vagy göngyölt tonhal snidlinges burgonyapürével (V)  

 

SZERDA

 
Reggeli: töltött bundáskenyér
Ebéd: sütőtök krémleves, csirkés kukoricotto, cordon bleu, rizs
Vacsora: sonkatekercs, vagy bármilyen maradék

 

CSÜTÖRTÖK

 
Reggeli: 1 db tükörtojás, 2 sz. pirítós (V)
Ebéd: húsleves, Budapest szelet, csirkemell mandulás bundában
hasábburgonya, saláta
Vacsora: csirkemájfelfújt, saláta

 

PÉNTEK

 
Reggeli: 1 db kifli, kőrözött, paprika (V)
Ebéd: töltött káposzta
Vacsora: parajpüré, rántottával (V)

 

SZOMBAT

 
Reggeli: 1 db gyömölcsös joghurt (V)
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, tejfölös gomba, durum tészta (V)
Vacsora: melegszendvics

 

VASÁRNAP

 
Reggeli: 1 sz. teljeskiőrlésű kenyér, 2 sz. gépsonka, vaj
Ebéd: zöldborsó leves, cigánypecsenye, burgonyapüré
Vacsora: húskrém, 1-2 sz. pirítós, tea
   
   
   
   
   
   
   


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 294
Tegnapi: 461
Heti: 1 657
Havi: 8 431
Össz.: 2 724 101

Látogatottság növelés
Oldal: HETI MENÜ: KARÁCSONY
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »