Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                     Fésűs Éva: Tulipán

                           A tulipánon átsütött a nap,
                        ráhullt a hajnal drága fényesője,
                       s a rózsás árnyat úgy ernyőzte szét,
                      hogy fellobbant a pázsit selyme tőle.

                          A méhecskedongásos kert ölén
                         pirosan izzott melegmézű kelyhe,
                            ágaskodott a boldog tulipán,
                        hogy még jobban az ég felé emelje.

                          Úgy éreztem, felém is integet,
                          amint a rezgő szellő simogatta,
                          elég magasra tartom-e szívem,
                       hogy átsüssön az élet fénye rajta?

 18.HÉT

HÉTFŐ:   
Reggeli. 1 db kornspitz, 1 tk. vaj, 2 sz. gépsonka, paradicsom
Ebéd: paradicsom mártás, főtt burgonya, párolt hús
Vacsora: hússaláta, 1 sz. pirítós
KEDD  
Reggeli: 2 dl tejeskávé, 1 db kifli, 2 db sajt
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, zabpelyhes túrógombóc
Vacsora: töltött karalábé
SZERDA  
Reggeli: 1 sz. pirítós, 1 pár virsli
Ebéd: Mallorcai zöldségleves, sóban sült csirkecomb, vegyes saláta
Vacsora: tükörtojás, 1 sz. rozskenyér pirítva 
CSÜTÖRTÖK   
Reggeli: 1 db zsemle, 1 tk. vaj, 1 sz. pulyka felvágott
Ebéd: zöldségkrémleves, juhászpörkölt
Vacsora: zöldfűszeres kőrözött, 1 sz. magos kenyér
PÉNTEK  
Reggeli: joghurt, müzli
Ebéd: kapormártás, halpogácsa
Vacsora: tojáskrém, pirított rozskenyér, paprika
SZOMBAT  
Reggeli: 1 kicsi fatörzs, 2 dl tej
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, virslis lecsó tarhonya
Vacsora: gombás rántotta
VASÁRNAP  
Reggeli: zabkása, fahéjas párolt alma
Ebéd: sajtos brokkoli krémleves, Eszterházy rostélyos, spagetti
Vacsora: fokhagymás csirkemáj, pirított kel
   

19. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli:  csicseriborsó püré, pirított rozskenyér, paradicsom
Ebéd: paradicsom leves, zöldborsós csirkemáj, fusilli
Vacsora: párolt zöldbab, sajtmártás
KEDD  
Reggeli: 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér, 1 db kockasajt, paprika
Ebéd: csicseriborsó főzelék, pirított hagyma, sonka
Vacsora:  grillezett cukkinis, padlizsános melegszendvics
SZERDA  
Reggeli: 1 db virsli, 1 db kifli
Ebéd: 100-os gyümölcslé, kertészrántotta
Vacsora: Frankfurti saláta, 1 sz. pirítós
CSÜTÖRTÖK   
Reggeli: 2 db lágytojás, 1 sz. magos kenyér
Ebéd: burgonya leves, kelkáposztás tekercsek
Vacsora: lecsó
PÉNTEK  
Reggeli: 2 sz. pirítós, szárnyas májkrém
Ebéd: rebarbara mártás, pirított dara, párolt csirkecomb
Vacsora: töltött, bundás kenyér
SZOMBAT  
Reggeli: joghurt, müzli
Ebéd: töltött tojás, rizs
Vacsora: 1 db paradicsomos hal, 1 sz. barnakenyér
VASÁRNAP  
Reggeli: tojáskrém, pirítós
Ebéd: húsleves, sajtos csirkemell tekercs rántva, majonézes burgonya saláta
Vacsora: töltött kifli

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 275
Tegnapi: 461
Heti: 1 638
Havi: 8 412
Össz.: 2 724 082

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 18-19. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »