Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

35. HÉT

100_6146.jpg  Zöldborsó főzelék: lásd. 2011. 1 hét receptjei között!

100_5330.jpg  Almás pirított máj: lásd. 2011. 2. hét receptjei között!

Paradicsom leves: lásd. 2011. 8. hét receptjei között!

100_5332.jpg  Milánói makaróni sütve: lásd. 2011. 2. hét receptjei között!

Kelkáposzta főzelék, virsli: lásd. 2011. 4. hét receptjei között!

100_5190.jpg  Zöldséges tócsi: lásd. 2011. 6. hét receptjei között!

Tészta paradicsom szósszal: 1 cs durum spagetti tészta, 5 db nagyobb paradicsom, olívaolaj, 4-5 gerezd fokhagyma, friss oregano, bazsalikom, só, bors.
A tésztát kifőzzük. Mialatt fő, elkészítjük a szószt. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, héjukat lehúzzuk, majd daraboljuk.  Egy serpnyőbe megforrósítjuk az olajat, beletesszük a paradicsomokat hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, az apróra vágott zöldfűszereket, majd pépesre főzzük. A tésztát leszűrjük, kicsit leöblítjük, majd a szósszal tálaljuk. 

Ratatouille: lásd. 2011. 6. hét receptjei között!

Spárgakrémleves: 50 dkg spárga, 5 dkg liszt, 5 dkg sütőmargarin, 7 dl zöldségleves (kockából), 2 dl tejszín,1 fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, só, fehérbors.
Hámozzuk meg vékonyan a spárgát, vágjuk kb. 2-3 centis darabokra. A hagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel és pirítsuk meg margarinon. Dobjuk rá a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet. Végül szórjuk meg liszttel. Keverjük simára, majd öntsük fel a leveskockából készített alaplével, szükség szerint pedig ízesítsük kevés sóval, fehérborssal. Miután megpuhult, botmixerrel simára dolgozzuk, hozzáöntjük a tejszínt és kicsit összeforraljuk. 

100_6956.jpg Zalai borzashús, francia saláta: lásd. 2012. 13. hét receptjei között!

36. HÉT

100_6707.jpg  Mángold főzelék: lásd. 2011. 8. hét receptjei között!

100_5318.jpg Tonhalas-zöldséges tészta: lásd. 2011. 1. hét receptjei között!

Kefires saláta: lásd. 2011. 1. hét receptjei között!

100_6538.jpg  Rakott burgonya: lásd. 2011. 13. hét receptjei között!

100_5178.jpg Kapormártás: lásd. 2011. 5. hét receptjei között!

Amerikai hot-dog: személyenként 1-2 hot-dog kifli+virsli, jégsaláta, hagyma, tetszés szerint ketchup, mustár, majonéz.
A kifliket kettévágjuk, sütőben átpirítjuk. A hagymát karikára vágjuk, szétszedjük, majd lisztben megforgatjuk és ropogósra sütjük. A kiflibe teszünk egy-egy saláta levelet, rá az előzőleg megfőzött virslit, megszórjuk a hagyma karikákkal, majd tetszés szerint ízesítve tálaljuk.

100_6594.jpg  Hideg gyümölcsleves: lásd. 2012. 4. hét receptjei között!

darafelfujt.jpg  Darafelfújt: 6 dl tej, 12 dkg vaj, 2 cs. van.cukor, 20 dkg búzadara, 8 db tojás, 2 citrom reszelt héja, 12 dkg cukor.
A tejet a vajjal és a van.cukorral felforraljuk és állandó keverés mellett a darát is beleszórjuk. Pár perc főzés után lekapcsoljuk a gázt alatta, majd fedő alatt hűlni hagyjuk. Ha már langyos a tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, végül a tojásfehérjéből vert habot is lazán beleforgatjuk. Kivajazott, morzsával megszórt tűzálló tálba öntjük, majd megsütjük. Gyümölcs mártással, lekvárral, csokoládé öntettel, de citrommártással is tálalhatjuk.

Citrommártás: éles késsel a citrom héját levágjuk, és a 2-5 dl tejbe téve felforraljuk. Keverőtálba tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg lisztet, 2 dkg vaníliás cukrot, egy egész tojást és a három tojássárgáját. Az anyagokat simára keverjük, majd felöntjük a felforralt tejjel, amelyből a citromhéjat eltávolítottuk. Forrpontig hevítjük, hozzáöntjük az 1 dl tejszínt, és citromlével kissé savanykásra ízesítjük

korompori.jpg  Körömpörkölt, csülökkel: 4-5 db köröm (első),  1 db kisebb csülök (80-90 dkg), 3 db közepes fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, fél mk. őrölt kömény, só, bors, őröltpaprika, kakukkfű, majoránna, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 db paradicsom, 1-2 db sárga paprika, 2 dl vörösbor (elhagyható).
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük és a szintén kockára vágott szalonnával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt, paprikát és paradicsomot. Levéve a tűzről, belekeverjük a köményt, borsot, sót és az őröltpaprikát.  Hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A kuktát lezárva, egy órát főzzük, ekkor ellenőrizzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Amennyiben jó puha, ráöntjük a vörösbort, és még egy negyedórát főzzük, hogy az aromája jól belefőjön. Sós vízben főtt burgonyával, savanyúsággal tálaljuk. Természetesen lábosban, de bográcsban is főzhetjük, csak akkor több főzési idővel számoljunk.

Olasz melegszendvics: 3-4 db nagyobb paradicsom, friss bazsalikom, olíva olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors, 10-15 dkg mozzarella sajt.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk és a mozzarellával együtt apró kockára vágjuk. Tálba tesszük, megöntözzük az olajjal, ízesítjük zúzott fokhagymával, bazsalikommal, sóval és borssal. Összekeverjük, majd kenyér szeletekre halmozzuk, girllsütőben megsütjük. 

Hagymakrémleves: lásd. 2011. 4. hét receptjei között!

Káposztás palacsinta tésztában sült csirkemell: 1 db nagyobb csirkemell, 30 dkg káposzta, 2-3 db tojás, 2-3 dl tej,  16 dkg liszt, só, bor.
A káposztát apróra reszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben elkészítjük a palacsinta tésztát, melybe a kinyomkodott káposztát belekeverjük. Borsozzuk, ha kell még utána sózunk, majd a csíkokra vágott csirkemellet belemártjuk, forró olajban kisütjük. Ha marad palacsinta tésztánk, köretnek kisütjük. Salátával tálaljuk.
























Weblap látogatottság számláló:

Mai: 351
Tegnapi: 461
Heti: 1 714
Havi: 8 488
Össz.: 2 724 158

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek: 35-36. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »