Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

34. HÉT

Töltött paprika I. (diétás): 4 db nagy paprika, 20 dkg darált hús, 20 dkg félig főtt rizs, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma aprítva, 1 doboz /150 g/ paradicsompüré, édesítő, só, bors, 2 kiskanál étkezési keményítő, 40 dkg főtt burgonya.
A paprikát megtisztítjuk, kivágjuk a magházát. A húst, a rizst a hagymát és a tojást összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a paprikákba töltjük. Sós vízben előfőzzük, majd kivesszük, a főzőlébe a paradicsompürét belekanalazzuk és étkezési keményítővel simára keverjük. Cukorral, sóval, borssal ízesítjük, majd a paprikákat visszatéve készre főzzük. Főtt burgonyával tálaljuk

100_5328.jpg Töltött paprika II.: 8 db paprika, fél kg darált hús, 2 fej vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg rizs, 1 kg paradicsom /télen paradicsomlé, vagy püré/, zeller levél, só, bors, cukor, olaj, 2-3 ek. liszt.
A rizst és tölteni való paprikákat félig megfőzzük. Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot, tojást. Jól összedolgozzuk és a paprikákba töltjük. A paradicsomot forróvízbe mártjuk és lehúzzuk a héját. Lábosba olajat forrósítunk és 2-3 ek. liszttel világos rántást készítünk, felengedjük kb. fél vízzel (ha paradicsomlével készül nem kell víz) hozzáadjuk a paradicsomot (vagy  pürét). Cukorral, borssal, kevés zeller-zölddel és apróra vágott vöröshagymával ízesítjük. A megtöltött paprikákat is beletesszük és megfőzzük.

100_6944.jpg Csirkemell sonkás saláta: 1/2 fej jégsaláta, 1 cs. retek, 1 cs. újhagyma, 2-3 db főtt tojás, 20 dkg csirkemell sonka, 1 tubus tormás majonéz, 2 dl joghurt.
A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, a retket és az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a főtt tojásokat negyedeljük. A csirkemell sonkát kis kockára vágjuk és pici vajon megsütjük. A tormás majonézt elkeverjük a joghurttal, ha kell egy kis édesítőszert is adunk hozzá, majd a hozzávalókat, a csirkemell kivételével, lazán beleforgatjuk és tálaláskor a pirított csirkemell sonkával megszórjuk.

tarhonyas_lecso.jpg  Lecsó tarhonyával: 25 dkg füstölt húsos szalonna, 2-3 szál virsli, 3 db vöröshagyma, fél kg paradicsom, 1 kg paprika, 3 gerezd fokhagyma, olaj, 1 tk. őröltpaprika, só, bors fél kg tarhonya.
A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk. A hagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára és hagyjuk a szalonna zsírjában dinsztelődni. Közben a megmosott paprikát, paradicsomot  feldaraboljuk. A hagymás szalonnát a tűzről levéve megszórjuk az őrölt paprikával, ízlés szerint sózzuk, beletesszük a paprikát, paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk.
Miközben a lecsó fő, egy magasabb lábosban hevítsünk 5 evőkanál olajat, öntsük bele a tarhonyát. Folyamatos keverés közben pirítsuk aranybarnára, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, majd főzzük puhára. Lecsóval tálaljuk.

100_6900.jpg  Egyszerű tejfölös karfiol leves: 1 kis fej karfiol (lehet 1 cs. fagyasztott is), 1 szál petrezselyemgyökér, 2 szál sárgarépa, 1 pici vöröshagyma, 1 tk. étkezési keményítő (vagy liszt), 2 dl tejföl (12 %-os), só, bors, 1 tk. vaj.
A karfiolt rózsáira szedjük. A karikára vágott petrezselyemgyökeret a sárgarépával és reszelt vöröshagymával együtt a vajon megpároljuk. Felöltjük kb. 2 l vízzel és felforraljuk. Mielőtt minden megpuhulna a karfiolt is hozzáadjuk és készre főzzük, tejföllel behabarjuk.

fenykep0048.jpg  Orsótészta cukkiniraguval: 50 dkg  durum orsótészta (lehet színes) 50 dkg cukkini, só, bors, 3 dkg fokhagymás krémsajt, 1-2 apróra vágott bazsalikom levél.
A tésztát sós vízbe puhára főzzük, leszűrjük. A gyalult cukkinit pár percig margarinon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük a krémsajttal. Ha sűrű, kevés tejjel higítjuk. A tészta tetejére tesszük, megszórjuk a friss, apróra vágott bazsalikommal.

100_6146.jpg Zöldborsó főzelék: 450 g zöldborsó, 2 púpos evőkanál liszt, 2 evőkanál margarin, tej, petrezselyemzöld, só, édesítő.   A margarinon megpárolom a zöldborsót és a petrezselyemzöldet, ha puha leveszem a tűzről, megszórom liszttel, jól elkeverem és tejjel összekevert vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és addig keverem, amíg sűrű nem lesz. /Ha híg még egy kis vízzel kevert lisztet teszek bele, ha sűrű higítom/

Van még egy főzési mód, ezt akkor szoktam készíteni, ha van újburgonya.

tejfolos_cukorborso.jpg Tejfölös zöldborsó főzelék: vöröshagymát kevés olajon megdinsztelek, szórok rá pirospaprikát, majd felengedem vízzel. A burgonyát apró kockára vágom és a zöldborsóval együtt ebbe a lébe teszem. Amikor megpuhult, tejföllel behabarom. Ebbe is pici só és édesítő megy.

Sült csirkecomb: 4 db egész csirkecomb, só, bors, majoránna, sütőzacskó.
A csirkecombokat megtisztítjuk, mossuk, majd kicsit bevagdossuk, sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük, majd megsütjük.

korozott.jpg  Kőrözött: 1 cs. túró, 2 ek. tejföl, só, 2-3 gerezd fokhagyma, őrölt paprika.
A túrót simára keverjük a tejföllel, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt paprikával ízesítjük, majd a magházától megszabadított paprikába töltjük. Hűtőbe pár órát érleljük. Pirítóssal tálaljuk.

rakott_karfiol_burlgurral.jpg Szárnyassal, burlgurral rakott karfiol: 20 dkg bulgur, kb. 3,5 dl víz, só, bors, esetleg vegeta, őrölt paprika, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 csirkemell, vagy 40 dkg pulykamell, 1 kg karfiol, 2 dl joghurt, 1 ek. olaj, 1 db tojás.
A karfiolt sóval, aki szereti ételízesítővel, roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, megszórjuk őrölt paprikával, borssal, zúzott fokhagymát adunk hozzá, felöntjük a vízzel és belekeverjük a bulgurt. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha megfőtt 1 db egész tojással elkeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, alulra egy réteg karfiol, majd a húsos, bulgur-os töltelék fele, mert nekem volt még itthon friss medvehagymám, azt apróra vágva rászórtam, majd újabb réteg húsos bulgur következett (de akinek nincs úgy is jó) és újra a karfiol. Tetejét joghurttal, vagy kefirrel meglocsoljuk és sütőben megsütjük.

majpastetom.jpg    Májpástétom: fél kg csirkemáj, 10-15 dkg zsír, 2 db paprika, 1 db paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió.
A csirkemájat megtisztítjuk. A vöröshagymát elősütjüka zsíron, hozzáadjuk a darabolt paprikát és paradicsomot, majd amikor egy kicsit összesült, a májat is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk. Miután minden megsült, botmixerrel pépesítjük. Hidegen pirítóssal tálaljuk
.

Káposztás gulyás, virslivel: fél kg savanyú káposzta, 2 pár virsli, 1 pici fej vöröshagyma, 1 tk. olaj, só, bors, köménymag, babérlevél, őrölt paprika.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával és elkeverjük a káposztával. Fűszerekkel ízesítve majdnem puhára pároljuk. Beletesszük a karikára vágott virslit, kevés vizet öntünk alá, majd készre főzzük. Magában, tejföllel, de sült burgonyával is tálalhatjuk.

100_6536.jpg Grillezett sajt: bármilyen kemény sajtot lehet grillezni. Én camembert, vagy pizzamozzarella sajtnak mindkét oldalát szárazon, teflon serpenyőben, megpirítom.

Párolt brokkoli: A friss brokkolit /lehet mirelit is/ rózsáira szedjük enyhén sós vízben előfőzzük és vajban megfuttatott petrezselyemzöldbe forgatjuk, borsozzuk és még egy kicsit pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Fokhagymás öntetporral elkevert joghurttal megöntözzük.

Tárkonyos burgonya leves: 6 db közepes burgonya, 1 sz. sárgarépa, 1 sz. petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 sz. szárazkolbász, friss tárkony, fél citrom leve, 2 dl tejföl, 2 ek. liszt, só, bors, 3-4 ek. olaj, 1 dl fehérbor (elhagyható).
A felhevített olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát, sárgarépát és gyökeret. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a felkockázott burgonyát. Az egészet felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Ekkor tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, végül hozzáadjuk a bort és az aprított petrezselymet, tárkonyt.

100_6422.jpg   Sült kacsacomb: 4 db babérlevél, 2 ág rozmaring, 2 tk. kakukkfű, só, bors, 6 db kacsacomb, 1 db alma, 2 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 sz. petrezselyemgyökér.
Sütés előtti napon bedörzsöljük a bevagdosott combokat rozmaringlevelekkel, összemorzsolt babérlevéllel, kakukkfűvel, illetve ízlés szerint sóval, borssal. Másnap magas falú tepsibe tesszük, mellé rakjuk a darabolt almát és zöldségeket, felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedjük egy alufóliával és előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. egy óra múlva levesszük a fóliát és gyakran locsolgatva pirosra sütjük. Időnként megfordítjuk a combokat, hogy minden oldalról jól megsüljön. Lehet cserépedényben is sütni, akkor azonban nem kell aláönteni vizet. Burgonyapürével, de a vele sült zöldségekkel is fogyaszthatjuk.

cukkinis_tojas.jpg Cukkinis rántotta: a cukkinit hasábokra vágjuk. Kevés olajon megdinsztelünk 1 fej karikára vágott vörös- vagy lilahagymát, hozzáadjuk a cukkinit és kissé megpirítjuk. Zúzott fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítjük. Ezután a  felvert tojásokat ráöntjük és készre sütjük.

35. HÉT

soskamartas_buggyantot_tojas.jpg Sóskamártás: 450 g mirelit sóska, 2 dl tejföl, 4 ek. liszt, vagy étkezési keményítő, só, édesítőszer.
A sóskakrémet fagyosan, 4-5 dl vízbe tesszük és felengedésig főzzük. Liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Sózzuk, ha savanyú lenne, édesítővel ízesítjük. Ha kész, beleütünk személyenként 1 vagy 2 tojást, pár percig lassú tűzön főzzük, majd lezárjuk és pár percig még hagyjuk. Aki nem szeretné így, az külön is elkészítheti az alább leírt készítési móddal!

buggyantott_tojas.jpg  Buggyantott tojás: 1 l víz, 2 ek. ecet (vagy citromlé),fejenként 12 db tojás.
A vizet az ecettel vagy citromlével széles lábasban felforraljuk. A tojásokat egyenként kis tálkába, vagy csészébe ütjük és óvatosan, alacsony magasságból a forrásban lévő ecetes vízbe csúsztatjuk. 3-4 percig főzzük. A tojásokat szűrőkanál segítségével egyesével kivesszük, és hagyjuk kissé kihűlni. Ízlés szerint fűszerezve tálalhatjuk.

husos_zsomle.jpg Húsos zsömle: 6 db zsömle, 30 dkg sertéshús, vagy 1 doboz löncs (Pápai a legjobb), 2 db tojás, sajt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, fűszerek.
A zsömle tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk. A húst ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és jól összedolgozzuk a zsömle kikapart belsejével, a beáztatott, kinyomkodott tetejével és a tojással. Visszatöltjük a zsömlék belsejébe, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. Előmelegített sütőben, időnként enyhén sós tejjel meglocsolva, kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot olvasztunk. Önállóan, vagy salátával, de főzelék mellé is fogyaszthatjuk.

100_5994.jpg Töltött gomba: 12 nagy csiperkegomba, 1 piros  kaliforniai paprika, 1 fél csomag (bármilyen) zöldségkeverék, 30 dkg krémsajt, 1 db egész tojás, újhagyma, 2 ek. olaj, 1 mk. vaj, 3 dl zöldségerőleves.
A gombát megtisztítjuk, szárát kicsavarjuk. A vajat és az olajat összemelegítjük, rátesszük a karikára vágott újhagymát, a kockára darabolt gombaszárat, petrezselyemzöldet és együtt megpároljuk. A zöldségkeveréket 3 dl vízben megfőzzük, leszűrjük és a gombához keverjük, az apróra vágott paprikával együtt. A krémsajtot kikeverjük a tojással, majd a zöldségeket hozzáadjuk, a gomba kalapjába töltjük, a maradék ragut pedig összekeverjük a zöldség levével, tepsibe öntjük és a töltött gombákat rátesszük a tetejére. Reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük. Jó szaftos lesz, ezért rizzsel tálaljuk.
 
tizperces_pizza.jpg Serpenyős (10 perces) pizza: 4 ek. majonéz (nem vicc, tényleg azt tettem bele, így szólt a recept, de azt írta a hölgy, hogy 8 kanál tejföllel is működik. Legközelebb úgy próbálom ki.), 4 ek. tejföl, 2 db tojás jól összekutyulva, bele pici só, oreganó (elhagyható) és 9 ek. liszt, de nem púpozott, amivel simára keverjük. Teflon! serpenyőbe simítjuk, feltétnek bármit tehetünk rá (a képen gépsonka, zöldfűszeres camembert rátördelve és reszelt sajt) és fedő alatt addig sütjük, amíg a tésztája meg nem sül (kb. 10-15 perc tészta vastagságától és feltét bőségétől függően).
 
fenykep0051.jpg       Joghurtos őszibarack leves:8 db közepes őszibarack (ha nincs befőttből is finom) 2 dl joghurt, szegfűszeg, fahéj, citromhéj, 1 ek. étkezési keményítő.
Az őszibarackot kockára vágjuk és a fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal együtt feltesszük főni. Amint megpuhult a barack, a joghurtot elkeverjük az étkezési keményítővel és besűrítjük vele a levest. Apróra vágott mentalevéllel megszórjuk és hidegen tálaljuk.
 
rizskochszedermartas.jpg  Rizskoch (rizsfelfújt): 35 dkg rizs, 0,5 l tej,0,5 l víz, 8 dkg vaj, vagy margarin, 10 dkg porcukor, 3 tojás, egy késhegynyi só.
A rizst megmossuk és a tejes vízben pici sóval puhára főzzük, kihűtjük. A vajat porcukorral és a tojássárgájával jó kikeverjük, majd a rizzsel is összedolgozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a rizsbe forgatjuk. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe öntjük, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Szeder mártás: 20 dkg friss, vagy fagyasztott szeder, 1 kis tasak tortazselé, 1 dl vörösbor (elhagyható), 1 dl víz, pici fahéj, szegfűszeg, vagy mézeskalács fűszerkeverék, 2 ek. méz.
A gyümölcsöket fűszerekkel, mézzel ízesített vörösborban, melyhez a vizet is hozzáadtuk, megfőzzük, majd a forró léhez a tortazselé port hozzákeverjük és tálaláskor ezzel, vagy csak simán lekvárral kínáljuk a rizskochot.
 
Karalábé főzelék: 2 db kisebb karalábé, 1 db húsleves kocka, só, bors, petrezselyem, 2 ek. liszt, 2 dl tej.
A karalábét meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, ami épp ellepi. Beledobjuk a húsleveskockát is, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Liszttel elkevert tejjel besűrítjük, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hal túl sűrű, vízzel higítjuk.

Halpogácsa: 2 doboz, aprított, naturlében eltett tonhal, 3 db zsemle, 3 db tojás, só, bors, zúzott fokhagyma, petrezselyemzöld, esetleg friss majoránna, 3 ek. morzsa+ beleforgatni a pogácsákat.
A tonhalakat jól összedolgozzuk az előzőleg tejben áztatott zsemlével, tojással, sóval, borssal, friss majoránnával, petrezselyemzölddel, ha túlságosan laza 3 ek. zsemlemorzsát is teszünk bele. Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Sajtsaláta: 15 dkg ementáli sajtot valamint egy kis fej lilahagymát vágjunk apró kockára és keverjük fél adag, azaz kb. 25 dkg tartármártáshoz. 1 db fehér vajretket is reszeljünk bele, majd hűtőszekrényben pár órát érleljük. Pirítós kenyérrel tálaljuk.

zoldseg_kremleves_maradekbol.jpg  Zöldségkrémleves: 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 1 sz. friss tárkony, 1 db karalábé, 3 db burgonya, 10 dkg zöldborsó, só, bors, szerecsendió, 1 ek. margarin. 
Margarinon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, fűszerezzük és kissé megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük. Ha kész, kevés tejszínt adunk hozzá és botmixerrel pépesítjük,  apróra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal ízesítjük.

Póréhagymás- paradicsomos tészta: olaj (legjobb az olíva), 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 2 szál póréhagyma, vékonyan felszeletelve, 75 dkg paradicsom meghámozva, felaprózva, só, bors, 40-50 dkg penne, vagy csőtészta, 25 dkg füstölt sajt, felkockázva, friss bazsalikom.
Az olajat felforrósítjuk, majd a póréhagymát megsütjük benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot , sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz. A tésztát kifőzzük és a sajttal együtt a paradicsomos mártásba keverjük. Apróra vágott friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.

toltott_cukkini.jpg  Töltött cukkini: 4 db kisebb cukkini, 40 dkg darálthús, 20 dkg gomba, 2 db tojás, 20 dkg sajt, 2 dl tejföl.
A cukkinit meghámozzuk, hosszában elvágjuk és a belsejét egy kanál segítségével kivájjuk. Az aljukból levágunk egy vékony szeletet, így  nem borulnak fel a tepsiben. Egy kevés olajat hevítünk, melyen megpirítjuk a darált húst,  hozzáadjuk a gombát és a cukkini kivájt belsejét, majd a reszelt sajt egy részét, 1 tojást és fűszerezzük. A cukkiniket megtöltjük a töltelékkel, majd egy kiolajozott tepsibe rakjuk. A tejfölt összekeverjük a  másik tojással, majd a cukkinik tetejére simítjuk.  Megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.

Roston sült hal: 2 ek. paprika krém (édes), 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kk. őrölt gyömbér (vagy friss, reszelve), 1 cs. tonhal.
A hozzávalókat összekeverjük, majd a masszát a tonhalra kenjük. Az előkészített roston, vagy teflon serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük.

Burgonya saláta: 1 kg új burgonya, 3-4 fej lilahagyma, só, bors, ecet, édesítőszer.
A burgonyát héjában, sós vízben mefőzzük, megtisztítjuk, majd karikára vágjuk. A lilahagymát szintén karikára szeljük. Ecetes levet készítünk, majd ebbe a burgonyát és a hagymát lazán beleforgatjuk.

100_5198.jpg  Sajtos brokkolikrémleves: 0,5 kg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 db húsleveskocka, vagy 2 dl húsleves, 2 dl tejszín, 15 dkg cheddar vagy gouda sajt.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, a burgonyát meghámozzuk és kis kockára vághuk. A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük a leveskockát beledobjuk és a tejszínt hozzáöntve, lefedve puhulásig főzzük. Ez után mixerrel pépesítjük, sózzuk, borsozzuk és 10 dkg reszeltsajtot hozzáadunk és olvadni hagyjuk. A levest maradék sajttal megszórjuk és pirított kenyérrel tálaljuk.

borzsonyi_csirkecom_maskepp.jpg  Sajtos börzsönyi csirke, vele sült burgonyával: 5-10 dkg sajt, 6 db csirkecomb, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2-3 ek. olaj, 2 db nagyobb fej vöröshagyma, 1-2 ek. liszt, 1 kk. őrölt paprika, só, bors, vegeta (lehet zöldfűszeres).
A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk, majd besózzuk. A lisztet összekeverjük őrölt paprikával, borssal, vegetával, majd a combokat beleforgatjuk. A burgonyát vékonyan karikára vágjuk (legjobb uborkagyalun szeletelni), egy közepes méretű tepsi aljára terítjük. Sózzuk, apróra vágott rozmariggal megszórjuk. Rátesszük a csirkecombokat és befedjük a felkarikázott vöröshagymával. Tetejére a zúzott fokhagymával összekevert tejfölt simítjuk, majd sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ekkor reszelt sajttal megszórjuk és kissé rápirítjuk a tetejére.

kefires_salata.jpg  Kefires saláta /tetszés szerint, de én így készítem/: retek, uborka, paprika, paradicsom, lilahagyma, főtt tojás, vékony csíkokra vágva. A kefirbe mustárt, borsot, pici édesítőt és sót teszek, majd lazán hozzákeverem a zöldségekhez. 2-3 órára a hűtőbe teszem. /Nem kell megijedni a tojás sárgája eltűnik, csak színezi a salit./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 637
Heti: 725
Havi: 9 447
Össz.: 2 620 441

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek: 34-35. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »