Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                       

Ágota László

A vadkacsa

Fényes tolla megcsillan a fényben,

Hápogása messze száll a térben,

Mint a villám cikázik az égben,

Élelmet keres a zöldellő réten.

 Lubickol a békalencsés vízben,

Vidáman szürcsöl az iszapos lében,

A csíkbogár fenn akad érdes csőrében,

A szitakötőt elkapja röptében.

 Vége lett a meleg éltető nyárnak,

 A fiókák már magasan szálnak.

 Időnként hűvös szelek járnak.

 Az induláshoz ösztöni parancsra várnak.

42. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli: 2 dl tej, 1 kifli, pici vaj (V)
Ebéd:  zöldborsó főzelék, 1-2 db tükörtojás (V)
Vacsora:  2 db virsli, 1 sz. magos kenyér 
KEDD  
Reggeli:  1 db zsömle, 1 sz. felvágott, pici vaj, paradicsom 
Ebéd:  100 %-os gyümölcslé, resztelt máj, főtt burgonya
Vacsora:  cukkinis tojás (V)
SZERDA   
Reggeli:  joghurt müzlivel (V)
Ebéd:  csíkleves (V), milánói makaróni (sütve) 
Vacsora:  gépsonkás melegszendvics, tea 
CSÜTÖRTÖK     
Reggeli:  1 db kifli, májkrém, uborka 
Ebéd: édeskáposzta főzelék
Vacsora:  tócsi, kapros, fokhagymás kefir (V)
PÉNTEK   
Reggeli:  tojáskrém, pirítós, tea (V)
Ebéd:  100 %-os gyümölcslé, gyors túrógombóc (V)
Vacsora:  ratatouille (francia lecsó) (V)
SZOMBAT   
Reggeli:  gyümölcsös joghurt (V) 
Ebéd:  Mallorcai zöldség leves, húsos és lekváros palacsinta (V)
Vacsora:  csőbensült karfiol (V)
VASÁRNAP   
Reggeli:  1 sz. kalács, karamellás tej (V)
Ebéd:  csirke-aprólék leves, Lyoni sertéstésszelet, sült burgonya kocka, ropogós hagymakarika
Vacsora:  1 doboz paradicsomos hal, pirítós (V)
   
43. HÉT
 
HÉTFŐ
 
Reggeli:
1 db sajtos stangli, 2 dl tej (V)
Ebéd:
mángold főzelék, tükörtojás (V)
Vacsora:
kőrözött, 2 sz. rozskenyér (V)
KEDD
 
Reggeli:
1 db briós, pici vaj, esetleg méz (V)
Ebéd:
100 %-os gyümölcslé, tonhalas-zöldséges tészta (V)
Vacsora:
kefires saláta, 1 sz. pirítós (V)
SZERDA
 
Reggeli:
joghurt (V)
Ebéd:
saláta leves, sült tojással (V), rakott kel
Vacsora:
paradicsom, mozzarella (V)
CSÜTÖRTÖK  
Reggeli:
felvágott, 1 db zsömle, paradicsom
Ebéd:
kapormártás, halrudacska, főtt burgonya (V)
Vacsora:
amerikai hot-dog
PÉNTEK
 
Reggeli:
100 %-os gyümölcslé, 10 dkg fornetti (V)
Ebéd:
hideg gyümölcsleves, rántott sajt, bulgur(V)
Vacsora: lecsó (V)
SZOMBAT
 
Reggeli:
bundás kenyér (V)
Ebéd: köröm-csülök pörkölt, főtt burgonya, uborka saláta
Vacsora:
olasz melegszendvics (V)
VASÁRNAP
 
Reggeli:
2 dl tej, 1 db kifli (V)
Ebéd:
hagymakrémleves (V), káposztás palacsinta tésztában sült csirkemell, friss saláta
Vacsora:
leveles tésztában sült virsli

 

Egy vadkacsa úszott
a Tisza felszinén,
amikor meglátott,
úgy megijedt szegény.

Lassan közeledtem,
már messziről láttam,
a zavaros vizben
ragyogott a háta.

Magamban dúdoltam
egy kedves versikét,
csendben leguggoltam
vártam, majd jön felém.

A nagy ijedségtől
felszállt a magasba,
a Tisza vizéből
mintha nem ihatna.

Repülj inkább vissza
én eltávolodom,
a zavaros Tisza
oly sok mindent hordoz.

Ereszkedj le bátran,
nem zavarlak téged,
ragyogjon a hátad
a Tisza vizében.


Forrás: http://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/37116
Pieris.hu - interaktív művészeti portál

 

Egy vadkacsa úszott
a Tisza felszinén,
amikor meglátott,
úgy megijedt szegény.

Lassan közeledtem,
már messziről láttam,
a zavaros vizben
ragyogott a háta.

Magamban dúdoltam
egy kedves versikét,
csendben leguggoltam
vártam, majd jön felém.

A nagy ijedségtől
felszállt a magasba,
a Tisza vizéből
mintha nem ihatna.

Repülj inkább vissza
én eltávolodom,
a zavaros Tisza
oly sok mindent hordoz.

Ereszkedj le bátran,
nem zavarlak téged,
ragyogjon a hátad
a Tisza vizében.


Forrás: http://www.pieris.hu/irodalom/olvas/mu/37116
Pieris.hu - interaktív művészeti portál

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 168
Tegnapi: 637
Heti: 805
Havi: 9 527
Össz.: 2 620 521

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 42-43. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »