Kányádi Sándor
Április hónapja
Bolondos egy hónap
április hónapja,
hol kalap a fején,
hol báránybőr sapka.
Hiába próbálnád
kilesni a kedvét,
túljár az eszeden,
mire észrevennéd.
Köpenyegbe burkol,
ingujjra vetkőztet:
mutatja a tavaszt
hol nyárnak, hol ősznek.
Búsnak teszi magát,
szeme könnyben ázik,
mindegyre lehunyja
sűrű szempilláit.
Aztán gondol egyet,
fülig fut a szája,
s ránevet a fényben
16. HÉT
HÉTFŐ | |
Reggeli: |
2 db lágytojás, 1 sz. vajas kenyér, tea (V) |
Ebéd: |
burgonya főzelék (V), virsli
|
Vacsora: |
kőrözöttel töltött paprika, rozskenyér(V) |
KEDD |
|
Reggeli. |
gyümölcsös túró (V) |
Ebéd: |
lebbencsleves, kertészrántotta |
Vacsora: |
avokádó krém, tortilla (V) |
SZERDA |
|
Reggeli: |
2 dl tej, 1 kifli (V) |
Ebéd: |
bableves, túrófánk (V) |
Vacsora: |
zöldséges rántotta(V) |
CSÜTÖRTÖK |
|
Reggeli: |
mandulás, zabpelyhes natúr joghurt (V) |
Ebéd: |
kapormártás, főtt burgonya (V), párolt csirkecomb |
Vacsora: |
gépsonkás melegszendvics, paradicsom |
PÉNTEK |
|
Reggeli: |
1 db magos zsömle, sajtkrém, paprika (V) |
Ebéd: |
100 %-os gyümölcslé, sonkás- tejszínes rakott karfiol |
Vacsora: |
mozzarella, paradicsom, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér pirítva (V) |
SZOMBAT |
|
Reggeli: |
1 sz. rozskenyér, 2 sz.pulykasonka, pici vaj |
Ebéd: |
sajt leves (V), rakott káposzta |
Vacsora: |
párolt zöldség sajttal (V) |
VASÁRNAP |
|
Reggeli: |
bundás kenyér, tea |
Ebéd: |
zöldségleves, daragombóc, vörösboros marhapörkölt, főtt burgonya |
Vacsora: |
egyszerű virslisaláta |
17. HÉT |
|
HÉTFŐ |
|
Reggeli: |
joghurt, 1 ek. zabpehely, pici méz (V) |
Ebéd: |
sóskamártás, főtt burgonya (V), grillezett virsli |
Vacsora: |
rántottával töltött gombafejek |
KEDD | |
Reggeli: |
magos zsömle, tojáskrém, uborka (V) |
Ebéd: |
100 %-os gyümölcslé, stíriai metélt (V) |
Vacsora: |
tavaszi saláta |
SZERDA | |
Reggeli: |
1 db kifli, vaj, felvágott, paradicsom |
Ebéd: |
karalábé leves, tésztasaláta körtével |
Vacsora: |
halkrém, pirítós, tea |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: |
2 db füstli, 1 db kifli |
Ebéd: |
virslis kelkáposzta főzelék |
Vacsora: |
pirított csirkemáj, sült cékla |
PÉNTEK | |
Reggeli: |
100 %-os gyümölcslé, 1 sz. kalács, vaj (V) |
Ebéd: |
paradicsom leves, zúzapörkölt, tarhonya |
Vacsora: |
majonézes sárgarépa saláta, főtt tojás (V) |
SZOMBAT | |
Reggeli: |
sonkás melegszendvics |
Ebéd: |
zellerkrém leves, burgonyás palacsinta sajttal és sonkával |
Vacsora: |
zakuszka, pirítós (V) |
VASÁRNAP |
|
Reggeli: |
müzli, joghurt(V) |
Ebéd: |
csontleves, cigánypecsenye sütőben sütve, burgonya, dinszteltkáposzta |
Vacsora: |
sajtos, fokhagymás sült padlizsán-, cukkini, pirítós (V) |