Aranyosi Ervin
Ősz
Lám, a megfáradt fák
levelüket ejtik,
a nyár üde zöldjét
végképp elfelejtik.
Harmatcsepp a könnyük,
hajnalban zokognak,
meghajolnak szélnek,
múló évszakoknak.
Színes levelekkel
takarják a földet,
színpompás varázzsal
búcsúzkodnak tőled.
Ha lehull a levél,
álom száll a fákra,
színes avarszőnyeg
terül a világra…
48. HÉT
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 2 dl tej, müzli (V) |
Ebéd: | sóskamártás, főtt burgonya, buggyantott tojás (V) |
Vacsora: | Orosz hússaláta |
KEDD | |
Reggeli: | 1 db tükörtojás, 1 kifli (V) |
Ebéd: | Bakonyi betyár leves, túrógombóc (V) |
Vacsora: | Frankfurti saláta, pirítós |
SZERDA | |
Reggeli: | 1 db zsömle, felvágott, vaj, retek |
Ebéd: | sütőtök krémleves, rántott karfiol, rizs, tartármártás (V) |
Vacsora: | 1 doboz paradicsomos hal, 1 kifli (V) |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | májkrém, 1 sz. magos zsömle |
Ebéd: | Székely káposzta |
Vacsora: | tojásos lecsó (V) |
PÉNTEK | |
Reggeli: | kakaós kalács, vaj, 2 dl tej (V) |
Ebéd: | Mallorcai zödségleves, tejes gomba ragu, nokedlival (V) |
Vacsora: | túróval töltött zsömle (V) |
SZOMBAT | |
Reggeli: | tavaszi felvágott, light margarin, 1 sz. barnakenyér |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, töltött tojás (V) |
Vacsora: | füstölt halkrém, pirítós (V) |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | 2 dl tej, 1 kifli (V) |
Ebéd: | csontleves daragombóccal, sertés karaj szépasszony módra, burgonya krokett |
Vacsora: |
virsli, rozskenyér, mustár |
49. HÉT
HÉTFŐ | |
Reggeli: | felvágott, vaj, 1 sz. magos toast kenyér |
Ebéd: | tökfőzelék, tükör tojás (V) |
Vacsora: | paprikába töltött kőrözött, 1 db toast kenyér pirítva, tea (V) |
KEDD | |
Reggeli: | 2 dl tej, kifli, vaj, felvágott |
Ebéd: | 100-os gyümölcslé (V), csirkemáj a'la carbonara, spagetti |
Vacsora: | grillezett sajt, olívás- fokhagymás zöldséggel (V) |
SZERDA | |
Reggeli: | joghurt müzlivel (V) |
Ebéd: | gyümölcsturmix (V), húsos zsömle, káposzta saláta |
Vacsora: | töltött kenyér |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 1 db briós, 1 ek. vaj, 2 dl tej (V) |
Ebéd: | zöldbab főzelék (V), füstli |
Vacsora: | hagymás rántotta (V) |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 1 sz. kakaós kalács, 2 dl tej (V) |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, tojáslepény (V) |
Vacsora: | töltött kifli |
SZOMBAT | |
Reggeli: | házi készítésű májpástétom, 1 db zsömle, paprika v. paradicsom |
Ebéd: | zöldség krémleves (V), lasagne |
Vacsora: | 2 pár virsli, 1 sz. rozskenyér, mustár |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | fokhagymás, vajas pirított bagett (V) |
Ebéd: | csirkeaprólék leves, hortobágyi húsos palacsinta |
Vacsora: | parajpüré, rántotta (V) |