22. HÉT
| HÉTFŐ (Pünkösd) |
|
| Reggeli: | felvágott, vaj, magos kenyér, retek, uborka stb. |
| Ebéd: | (maradék leves vasárnapról), vagy francia hagymaleves, krémsajtos, göngyölt csirkemell, rizs, friss saláta (jó idő esetén, ha megtehetjük grillezés, bográcsozás a szabadban. Ötletek hozzá: http://www.konyhabirodalom.hupont.hu/22/bogracs-grill-vendegvaras |
| Vacsora: | pikáns csirkemájsaláta |
| KEDDD | |
| Reggeli: | gyümölcsös joghurt (V) |
| Ebéd: | kukoricaleves, egyszerű tésztasaláta |
| Vacsora: | tzatziki, pirítós (V) |
| SZERDA | |
| Reggeli: | tojáskrém, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér, paprika (V) |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, töltött burgonya |
| Vacsora: | Virslis káposzta saláta |
| CSÜTÖRTÖK | |
| Reggeli: | 1 sz. kalács, pici vaj, 2 dl tej |
| Ebéd: | tavaszi retek-karalábé főzelék, panírozott tintahal rúd (V) |
| Vacsora: | lecsó (V) |
| PÉNTEK | |
| Reggeli: | joghurt, müzli (V) |
| Ebéd: | joghurtos citromleves, darázsfészek (V) |
| Vacsora: | virsli, 1 sz. magos kenyér |
| SZOMBAT | |
| Reggeli: | almás tejbedara |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, tarhonyás hús |
| Vacsora: | grillezett sajt, párolt brokkoli |
| VASÁRNAP | |
| Reggeli: | 2 dl karamellástej, 1 db briós |
| Ebéd: | tavaszi zöldségleves, sárgarépával töltött csirkecomb, hagymás burgonyával, sárgarépa rösztivel |
| Vacsora: | joghurtos gyümölcssaláta, pirított mandulával |
|
23. HÉT |
|
| HÉTFŐ | |
| Reggeli: | gombás csirkemell sonka, 1 db kifli |
| Ebéd: | gombócos, tejfölös savanyú káposzta főzelék |
| Vacsora: | tarka tonhalas tésztasaláta (V) |
| KEDD | |
| Reggeli: | joghurt, müzli (V) |
| Ebéd: | petrezselyem krémleves (V), chilis bab gerslivel |
| Vacsora: | tormás sonkatekercs, pirítós |
| SZERDA | |
| Reggeli: | 1 db kifli, 1 db lágytojás (V) |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé (V), zöldséges tészta, sajtmártás |
| Vacsora: | 1 pár virsli, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér |
| CSÜTÖRTÖK | |
| Reggeli: | 1 doboz paradicsomos hal, 1 sz. teljes kiőrlésű kenyér (V) |
| Ebéd: | zöldbab főzelék (V), sült kolbász |
| Vacsora: | padlizsánkrém, magos kenyér pirítva, paprika, paradicsom (V) |
| PÉNTEK | |
| Reggeli: | 2 sz. főtt tarja, 1 db zsemle, uborka |
| Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, kapros hal, párolt rizs (V) |
| Vacsora: | tojásos cukkini (V) |
| SZOMBAT | |
| Reggeli: | joghurtos gyümölcs-saláta (V) |
| Ebéd: | bableves, hagymás lepény (V) |
| Vacsora: | parajpüré, sült tojás (V) |
| VASÁRNAP | |
| Reggeli: | 2 dl karamellás tej, 1 sz. kalács pirítva (V) |
| Ebéd: | tárkonyos új burgonya leves (V), aprópecsenye, bazsalikomos újburgonya |
| Vacsora: | 2 sz. magos kenyér, 2 db bármilyen sajt, paradicsom (V) |