Tavaszváró
Nyilj ki, nyilj ki hóvirág,
süss melegen napsugár.
Melegítsd fel a földet,
szundikáló rügyeket.
Pattanj, pattanj rügyecske,
dalolj vígan fürjecske.
Ébreszd fel a szép tavaszt,
mókusokat, nyuszikat.
7. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 1 sz. kenyér, margarin, 5 dkg kolbász |
Ebéd: | tejfölös zöldborsó főzelék, tükör tojás |
Vacsora: | csirkemájas pirítós |
KEDD | |
Reggeli. | 1 db gyümölcsös joghurt, 1 sz. kalács |
Ebéd: | zöldség krémleves, rakott túrós |
Vasora: | párolt brokkoli, sajtmártás |
SZERDA | |
Reggeli: | 2 db lágy tojás, 1 sz. pirított rozskenyér |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, kertészrántotta |
Vacsora: | virsli saláta, pirítós |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 1 sz. magos kenyér, 5 dkg gépsonka, kevés vaj |
Ebéd: | édeskáposzta főzelék virslivel, vagy sertés körömmel |
Vacsora: | töltött tojás |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 1 db joghurt, müzli |
Ebéd: | paradicsom leves, zöldborsós máj, gersli (árpagyöngy) |
Vacsora: | túróval töltött zsömle |
SZOMBAT | |
Reggeli: | tea, pirítós, kevés vaj |
Ebéd: | hajdúkáposzta |
Vacsora: | 1 db paradicsomos hal, pirított bagett |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | sütőben sült bundáskenyér |
Ebéd: | csont leves májgombóccal, mázas oldalas, hagymás tört-burgonya, friss saláta |
Vacsora: | levesben főtt hús, zsemlemártás |
8. HÉT | |
HÉTFŐ | |
Reggeli: | 1 sz. rozskenyér, felvágott, kevés vaj |
Ebéd: | gyümölcs leves, diétás daragombóc |
Vacsora: | avokádó mártogatós, zöldség |
KEDD | |
Reggeli: | 1 db kornspitz, tea |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, rakott burgonya |
Vacsora: | 1 pár virsli, rozskenyér |
SZERDA | |
Reggeli: | 1 db kifli, kevés vaj, tea |
Ebéd: | bableves, töltött pizza |
Vacsora: | sült csirkemáj, pirított kel |
CSÜTÖRTÖK | |
Reggeli: | 2 dl tej, gabonapehely |
Ebéd: | kapormártás, főtt burgonya, tojáspörkölt |
Vacsora: | rántot, töltött gombafej, saláta, rizs |
PÉNTEK | |
Reggeli: | 1 pár virsli, magos- barna kenyér |
Ebéd: | 100 %-os gyümölcslé, csőben sült, tárkonyos-gombás tészta |
Vacsora: | Waldorf-saláta, pirítós |
SZOMBAT | |
Reggeli: | 1 sz. rozskenyér (pirítva), kevés vaj, méz |
Ebéd: | füstölt oldalas, almás káposztával |
Vacsora: | görögsaláta, sonkával |
VASÁRNAP | |
Reggeli: | gyümölcs |
Ebéd: | tárkonyos raguleves, tepsis tarja, vele sült burgonyával, zöldséggel |
Vacsora: | ha marad a déli köretből, üssünk rá tojást, vagy készítsünk hagymás rántottát |