Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                             

                      Juhász Gyula: Karácsonyi ének

                              Szelíd, szép betlehemi gyermek:
                                 az angyalok nem énekelnek,
                                  s üvöltenek vad emberek.

                                 Boldog, víg betlehemi jászol:
                                 sok börtön és kórház világol,
                                  és annyi viskó bús, sötét.

                                 Jó pásztorok és bölcs királyok:
                                  sok farkas és holló kóvályog,
                                   s nem látjuk azt a csillagot!

                                  Békés, derűs karácsony éjjel:
                                a nagy sötét mikor száll széjjel,
                                    s mikor lesz béke és derű?

 

52. HÉT  
   
HÉTFŐ  
Reggeli: 1 db császárzsömle, felvágott, vaj
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, juhtúrós/túrós töltött burgonya, baconba tekerve
Vacsora: hagymás csirkemáj, pirított kel
KEDD  
Reggeli: sajtkrém, 1 db kifli, paprika
Ebéd: karfiol leves, párolt mexikói zöldségkeverék, virslivel és reszelt sajttal
Vacsora: Waldorf-saláta
SZERDA (24-e)
 
Reggeli: halkrém, magos pirítós, tea
Ebéd: mazsolás narancsleves, vagy szilvakrém leves, mákos/diós lasagne
Vacsora: halászlé, halfilé gombamártással, túrós halfasírt, ponty-szelet Orly módra, rizi-bizi, majonézes burgonya saláta
CSÜTÖRTÖK  (25-e)
 
Reggeli:  almás- fahéjas tarkedli, karamellás tej
Ebéd:  csorba leves-húsgombóccal, pácolt szűzpecsenye nyárs, boros- gyümölcsös mártással, diós- aszalt szilvás tarja tekercs, párizsi szelet karajból, francia saláta, fűszeres burgonyalepény, apró sütemények
Vacsora:  sajt-saláta, vagy maradék
PÉNTEK  (26-a)
 
Reggeli:  bruschetta, tea
Ebéd:  töltött káposzta, cigány-pecsenye, tört burgonya, torta
Vacsora:  pupusas, vagy maradék
SZOMBAT   
Reggeli:  1 db gyümölcsös joghurt
Ebéd:  kolbászos lecsó, gersli
Vacsora:  rakott kenyér
VASÁRNAP   
Reggeli:  2 dl tej, gabonapehly
Ebéd:  (1 db egész csirke felhasználása) csirkeaprólék leves, fehérboros- csirkecurry, bulgur
Vacsora: párolt zöldség, reszelt sajt
 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 354
Tegnapi: 461
Heti: 1 717
Havi: 8 491
Össz.: 2 724 161

Látogatottság növelés
Oldal: HETI MENÜ: KARÁCSONY
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »