Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                     Juhász Gyula

                                                Hajnal   

                           A tegnapot most váltja föl a holnap.
                                Sötéten silbakolnak még a fák.
                              Az út köves, házszegte pusztaság.
                                Utolsó fénye húny a csillagoknak.

                                 A karavánja jár e pusztaságnak.
                             Némán söpörnek. Ködbe vész a por.
                               Halk hamvazás dereng az ég alól.
                            A nap, a nap! súgják a sanda árnyak.

                              És gyors ütemben ébredez a forma,
                         A szín, a hang - dóm és gyár büszke orma
                                  Az égbe barnul és dalolni kezd.

                                   Harang és kürtő szólal, a siket,
                              Vak éjszakát riasztva hosszú jajjal.
                                Az élet fölzeng: itt a drága hajnal!

6. HÉT

HÉTFŐ

 

Reggeli:

2 dl tej, 1 kifli, pici vaj (V)

Ebéd: 

zöldborsó főzelék, 1-2 db tükörtojás (V)

Vacsora: 

2 db virsli, 1 sz. magos kenyér 

KEDD

 

Reggeli: 

1 db zsömle, 1 sz. felvágott, pici vaj, paradicsom 

Ebéd: 

100 %-os gyümölcslé, zsályás sült májjal töltött burgonya gombóc

Vacsora: 

uborkás-, hagymás túrókrém, abonett, vagy 1 db kifli (V)

SZERDA 

 

Reggeli: 

joghurt müzlivel (V)

Ebéd: 

csík leves, répapüré, halfasírt (V)

Vacsora: 

gépsonkás meleg szendvics, tea 

CSÜTÖRTÖK 

 

Reggeli: 

1 db kifli, májkrém, uborka 

Ebéd:

kelbimbó főzelék, virsli 

Vacsora: 

zöldséges tócsi (V)

PÉNTEK 

 

Reggeli: 

tojáskrém, pirítós, tea (V)

Ebéd: 

100 %-os gyümölcslé, rakott káposzta

Vacsora: 

görög saláta, pirítós

SZOMBAT 

 

Reggeli: 

gyümölcsös joghurt (V) 

Ebéd: 

spárgakrém leves (V), pórés húsospite

Vacsora: 

spenótpüré, sült tojás (V)

VASÁRNAP 

 

Reggeli: 

1 sz. kalács, karamellás tej (V)

Ebéd: 

karfiol leves (V), Brassói aprópecsenye

Vacsora: 

1 doboz paradicsomos hal, pirítós (V)

 

 

7. HÉT

 

HÉTFŐ

 

Reggeli:

1 db sajtos stangli, 2 dl tej (V)

Ebéd:

spenót főzelék, tükörtojás (V)

Vacsora:

kőrözött, 2 sz. rozskenyér (V)

KEDD

 

Reggeli:

1 db briós, pici vaj, esetleg méz (V)

Ebéd:

100 %-os gyümölcslé, bazsalikomos húsgolyók, paradicsomos szószban, spagetti

Vacsora:

tormás sonkatekercs főtt tojás, 1 sz. pirított bagett

SZERDA

 

Reggeli:

joghurt (V)

Ebéd:

rántott leves (V), rakott burgonya

Vacsora:

paradicsom, mozzarella (V)

CSÜTÖRTÖK

 

Reggeli:

felvágott, 1 db zsömle, paradicsom

Ebéd:

lebbencs leves, sóban sült csirkecomb, zöldborsós köles, saláta

Vacsora:

amerikai hot-dog

PÉNTEK

 

Reggeli:

100 %-os gyümölcslé, 10 dkg fornetti (V)

Ebéd:

hideg gyümölcsleves, darafelfújt (V)

Vacsora:

sonkás rakott brokkoli

SZOMBAT

 

Reggeli:

tojásos paprika (V)

Ebéd:

köröm-csülök pörkölt, főtt burgonya, uborka saláta

Vacsora:

sonkás-, olasz melegszendvics

VASÁRNAP

 

Reggeli:

2 dl tej, 1 db kifli (V)

Ebéd:

hagymakrémleves (V), káposztás palacsinta tésztában sült csirkemell, friss saláta

Vacsora:

joghurtos gyümölcssaláta (V)

 

 

 

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 362
Tegnapi: 637
Heti: 999
Havi: 9 721
Össz.: 2 620 715

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 6-7. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »