Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

28. HÉT

100_6895.jpg Édeskáposzta főzelék, füstölt oldalassal: 80 dkg új káposzta, 3 ek. olaj, 5 dkg liszt,  2-3 gerezd fokhagyma, köménymag, majoránna, só, bors, őrölt paprika, 0,5 kg füstölt oldalas.
Az oldalast egy, vagy két csont mentén daraboljuk és feltesszük hideg vízbe főni. A káposztát csíkokra vágjuk és ha az oldalas félig megpuhult beletesszük a vizébe. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd készre főzzük. Világos, őrölt paprikás rántást készítünk, majd besűrítjük vele a főzeléket.

tocsi-tzatziki.jpg Tócsni: 1/2 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 közepes fej vöröshagyma, só, bors. 
A burgonyát lereszeljük a reszelő nagyobb lyukán. Hozzákeverjük a tejfölt, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot. Kevés ideig állni hagyjuk, majd amikor levet enged annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Forró olajba, evőkanálnyi mennyiséget rakunk, kicsit ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tejföllel, vagy kaporral, fokhagymával ízesített joghurttal tálaljuk.

100_6931.jpg  Sonkás rakott tészta: 1 cs. kocka tészta (durum, vagy tojás nélküli), 20-30 dkg füstölt sonka (vagy füstölt csülök, főtt tarja). Besamel: 5 dkg margarin, 5 dkg liszt, kb. 3 dl tej, 1 kis pohár tejföl, késhegynyi szerecsendió, só, bors.
A sonkát előző nap megfőzzük, másnap ledaráljuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hozzávalókból elkészítjük a mártást. Egy tűzálló tálat kivajazunk (vagy sütőpapírt teszünk bele), egy réteg tésztát terítünk bele, rá egy kis mártás, majd a darált sonka, újra tészta, mártás, sonka, tészta, mártás, végül az egészet pirosra sütjük. Reszelt sajt is kerülhet a tetejére.

Marinált gombasaláta: 25 dkg gomba, 1 cs. újhagyma, 2 ek. olaj, 2 ek. ecet, 1 ek. mustár, friss bazsalikom, fél fej saláta.
A gombát tisztítjuk, szeleteljük, majd a felkarikázott újhagymával együtt, az olajon megsütjük. Sózzuk borsozzuk. Az olajból ecetből és mustárból öntetet készítünk. A bazsalikomot és salátát falatnyi darabokra tépjük, tetejére tesszük a gombát, majd az öntettel meglocsolva, prítóssal tálaljuk.

100_6505.jpg Paprikás burgonya: hagymát dinsztelek, majd hozzáadom a karikára vágott kolbászt. Picit együtt pirítom, megszórom őrölt paprikával, felöntöm kevés vízzel, majd hozzáadom a kockára vágott burgonyát. Sóval, fokhagymával, majorannával ízesítem.

halkrem.jpg  Halkrém: 1 doboz olajos aprított tonhal, 2 ek. majonéz, 1-2 csepp citromlé, bors, 1 kk. mustár.
A halat lecsöpögtetjük, majd a hozzávalókkal együtt krémesre keverjük.

lencsefozelek.jpg Lencsefőzelék: 30 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 2 db babér levél, 1 ek. őrölt paprika, só, 3 ek. mustár, 2 dl tejföl, 3 ek. liszt, pici ecet, cukor, olaj.
A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve tejföllel és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta.

100_6944.jpg Csirkemell sonkás saláta: 1/2 fej jégsaláta, 1 cs. retek, 1 cs. újhagyma, 2-3 db főtt tojás, 20 dkg csirkemell sonka, 1 tubus tormás majonéz, 2 dl joghurt.
A jégsalátát apró darabokra tépkedjük, a retket és az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a főtt tojásokat negyedeljük. A csirkemell sonkát kis kockára vágjuk és pici vajon megsütjük. A tormás majonézt elkeverjük a joghurttal, ha kell egy kis édesítőszert is adunk hozzá, majd a hozzávalókat, a csirkemell kivételével, lazán beleforgatjuk és tálaláskor a pirított csirkemell sonkával megszórjuk.

100_5994.jpg Töltött gombafejek: 12 nagy csiperkegomba, 1 piros  kaliforniai paprika, 1 fél csomag (bármilyen) zöldségkeverék, 30 dkg krémsajt, 1 db egész tojás, újhagyma, 2 ek. olaj, 1 mk. vaj, 3 dl zöldségerőleves.
A gombát megtisztítjuk, szárát kicsavarjuk. A vajat és az olajat összemelegítjük, rátesszük a karikára vágott újhagymát, a kockára darabolt gombaszárat, petrezselyemzöldet és együtt megpároljuk. A zöldségkeveréket 3 dl vízben megfőzzük, leszűrjük és a gombához keverjük, az apróra vágott paprikával együtt. A krémsajtot kikeverjük a tojással, majd a zöldségeket hozzáadjuk, a gomba kalapjába töltjük, a maradék ragut pedig összekeverjük a zöldség levével, tepsibe öntjük és a töltött gombákat rátesszük a tetejére. Reszelt sajttal megszórjuk és megsütjük. Jó szaftos lesz, ezért rizzsel tálaljuk.

Sopszka saláta: 20 dkg uborka, 1-2 db paradicsom, 2 db lilahagyma, 1-2 gerezd fokhagyma,  4 ek. olaj (ha van, akkor olíva), 2 ek. borecet,  petrezselyem, só, bors.
A paradicsomot és az uborkát felkockázzuk, a negyedekre vágott hagymát vékonyan felszeleteljük és összekeverjük az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. Meglocsoljuk az olajból, borecetből, sóból, borsból kikevert öntettel, majd az egészet lehűtjük.

Póréhagyma krémleves: 1 szál póré hagyma,4 gerezd fokhagyma, 1 csomó friss petrezselyem, 2 db sárgarépa, 2 dl tej, 3 dl főzőtejszín, 2 db erőleves kocka, bors, őrölt szerecsendió, kakukkfű, 5 dkg margarin, kevés olaj.
A póréhagymát és a sárgarépát vékonyan felcsíkozzuk, majd a margarinon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a szintén vékony szeletekre vágott fokhagymát is és a többi fűszert. Fedő alatt pároljuk, míg puha nem lesz. Ezután öntsük fel vízzel, dobjuk bele a húsleves kockát és forraljuk össze. Ha minden megpuhult öntsük bele a tejszínt és egy botmixerrel, pürésítsük. Pirított fenyőmaggal, tökmaggal, levesgyönggyel, de egyszerűen pirított magoskenyérrel, vagy zsemlekockákkal is tálalhatjuk.

Resztelt csirkemáj (lehet sertésmájból is): 1 kg csirkemáj, vagy sertésmáj, 4 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 ek. őrölt paprika, 1 tk. majoránna, só, bors, 2 db zöldpaprika, 1-2 db paradicsom, vagy 2-3 kanál lecsó.
A májat vágjuk kisebb darabokra. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a félbevágott és fél karikára vágott hagymát, a kis darabokra felvágott paprikát, majd pároljuk néhány percig, míg a hagyma puha nem lesz. Adjuk hozzá a májat, fűszerezzük és erős lángon pirítsuk meg. Amikor a máj kezd pirulni szórjuk meg a paprikával, tegyük hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, jól keverjük össze, majd öntsük fel egy pohárnyi vízzel. sózzuk, majd pár perc forralás után tálaljuk. Burgonya köret illik hozzá.

Csontleves: karaj, vagy jó húsos tarja csontot hideg vízben feltesszük főni, amikor felforrt, a habot leszűrjük és hozzáadjuk a zöldségeket /petr.gyökér, sárgarépa, zeller, karalábé nagyobb darabra vágva és egy fej vöröshagymát/, sóval, szemesborssal, kevés vegetával ízesítve, készre főzzük. Ha megfőtt, kicsit állni hagyjuk, leszűrjük. (A zöldségekből másnap krémleves, a húsos csonthoz zsemlemártás lesz!)

100_6705.jpg  "Hamis" Eszterházy rostélyos (az eredeti recept marhahúst használ): 1 kg sertéskaraj, vagy marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sz. sárgarépa, 1 sz. petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, 2 dl fehérbor, 2 dl víz, só, bors, babérlevél, mustár, 2 dl tejföl, olaj, pici citromlé.
A hús felszeleteljük, vékonyra kiverjük. A répát, gyökeret karikára, a zellert kis kockára vágjuk. Forró olajban a hús mindkét oldalát barnára sütjük, kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a felaprított zöldségeket. Felengedjük a borral és a vízzel, fűszerezzük és belerakjuk a húst is és puhára főzzük. Ha kész, mustárral, pici citromlével elkevert tejföllel besürítjük. Spagettivel tálaljuk.

Joghurtos gyümölcssaláta: tetszőleges gyümölcsöket felkockázunk, majd fahéjjal, pici mézzel, citromlével ízesített joghurttal összekeverjük, jól lehűtve tálaljuk.

29. HÉT

Ha nem akarunk másnap is csontlevest enni készítsünk belő zöldség-krémlevest, a maradék húsos csonthoz pedig finom és egyszerű a zsemlemártás...

zoldseg-kremleves.jpg Zöldség-krémleves:  1 fej vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér+zöldje, karalábé, 1 dl tejföl, só, bors.
Margarinon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük a maradék húslevessel és puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, a tejfölt és botmixerrel pépesítjük, apróra vágott petrezselyemmel
megszórjuk, ha kell még utána ízesítünk, majd pár szem félretett, egészben hagyott zöldséggel tálaljuk.

100_5281.jpg Zsemlemártás: 4 db zsemlét kockára vágva, kevés olajon megpirítunk, lehúzzuk a tűzről, pirospaprikával megszórjuk, majd felengedjük kb. 3 dl húslevessel. Zúzott fokhagymával és őrölt borssal ízesítjük, pépesre főzzük. Főtt hússal tálaljuk.

mangold_fozelek_tukortoji.jpg Mángold főzelék: fél kiló mángold, vagy spenót, kb 4 dl tej, 4 dl víz, 4 ek. liszt, 1,5 dl olaj, só, kevés őrölt bors, szerecsendió, fokhagyma, 1-2 db szikkadt zsemle.
A mángold levelét alaposan átmossuk, majd a tejjel együtt leturmixoljuk. A zsemléket kockára vágjuk és szárazon megpirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, majd hozzáöntjük a  tejes mángoldot és kb. 20 percig főzzük. A lisztből és olajból készített rántással besűrítjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, ha kell még egy kis zúzott fokhagymát is adunk hozzá, majd addig keverjük, amíg krémesre besűrűsödik.

100_5418.jpg Fűszeres hekk, párolt zöldséggel: 1 csomag apró hekk, 1 cs. halfűszerkeverék, só, liszt, kevés víz, olaj, bármilyen zöldség.
A halat kiolvasztjuk, megtisztítjuk, sózzuk. Ropogós bunda készítése: a lisztbe elkeverjük a fűszerkeveréket, a halat beleforgatjuk, majd vízbe mártjuk és újra a fűszeres lisztbe forgatjuk, kicsit "rátapicskoljuk", forró olajban kisütjük. A zöldséget megpároljuk, vajban megfuttatot petrezselyemmel összeforgatjuk, frissen őrőlt borssal fűszerezzük, majd  tálaljuk a halat.

zoldbableves.jpg Zöldbab leves: Zöldbab leves: kb. 20 dkg  fagyasztott zöldbab, 2-3 szem burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, só, bors, borsikafű (csombor), citromlé, aki szereti kapor.
A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk és a zöldbabbal együtt, hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a borsikafüvet, a hagymát.  Ha minden megpuhult, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint citromlével savanyítjuk, végül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot is.

csirkemajjal_toltott_cukkinikarika.jpg  Csirkemájjal töltött cukkini karika: 20-30 dkg csirkemáj, 12 db nagyobb cukkini karika, 4 db zsömle, 3 db tojás, só, bors, petrezselyemlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma.
A cukkini karikákat tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk. A zsömléket tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemlevelet apróra vágjuk, kevés olajon picit megpároljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, tisztított májat, kicsit sütjük, majd beletesszük a zúzott fokhagymát, átkeverjük és már öntjük is a zsömlékhez. Jól összedolgozzuk, kanállal a karikákba tesszük, tetejére reszelt sajtot
szórunk.

gyros_salataval.jpg  Csirkehúsos saláta: 1 db csirkemell, mozzarella (lében), fél fej saláta, fél fej új káposzta, 2 szál sárgarépa, 1 cs. retek, 1 nagy doboz joghurt, kapros öntet-por, gyros fűszerkeverék, olaj.
A csirkemellet felkockázzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, megöntözzük olajjal, majd összekeverjük és fél órát állni hagyjuk. Addig elkészítjük a salátát: a káposztát, retket, sárgarépát vékony csíkokra vágjuk,  a salátát falatnyi darabokra tépkedjük, a joghurtot összekeverjük a kapros alappal. A mozzarellát leszűrjük, kockára vágjuk. A hús ezután kisütjük. Tálaláskor egy marék salátát teszünk a tányérra, meglocsoljuk az öntettel, rátesszük a húst és a mozzarellát, majd pirítóssal, vagy anélkül fogyasztjuk. 

gyors_turogomboc.jpg  Gyors túrógombóc (14 db közepes méretű): 0,5 l víz (lehet tej is, de felesleges, mert így is finom) 20 dkg búzadara (2,5 dl), pici só, cukor, vagy édesítőszer, 25 dkg túró, kb. 20 dkg zsemlemorzsa, 1 ek. vaj.
A forrásban lévő vízbe beletesszük a sót, cukrot, majd a búzadarát belefőzzük, lefedjük, hogy még gőzében kicsit puhuljon. Addig a zsemlemorzsát szárazon megpirítjuk, beletesszük a vajat és olvadásig keverjük. Ha a dara langyosra hűlt, a túrót beletörjük, vizes kézzel gombócokat formálunk és a pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Tejföllel tálaljuk.

mangold_levelbe_toltott.jpg  Mángold tekercs: nagyobb mángold levél, 30 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, őrölt paprika, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 20 dkg rizs, só, bors, szárított bazsalikom, vagy majoránna, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojás, 10 dkg reszelt sajt.
A mángoldot megmossuk, vastag erét kicsit elvékonyítjuk. A darálthúsból pörköltet főzünk, rövid lével, paprikával, paradicsommal, fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük. Ha megfőtt, összekeverjük főtt rizzsel és mindegyik levélre teszünk 1-1 kanálnyit. Feltekerjük, tepsibe tesszük tetejére tojással elkevert tejfölt kenünk, megszórjuk reszelt sajttal, majd sütőben megsütjük.

100_5959.jpg Paradicsomos káposztafőzelék: 1 kg fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 2-3 ek. liszt, 5 dl paradicsom ivólé, vagy paradicsompüré, 1 kg hús (lehet a malacka füle, farka, körme is)
A húst darabolom és felteszem főni. Amikor felforrt, a habját leszedem és hozzáadom a csíkokra szelt káposztát és az egészben hagyott vöröshagymát. Sózom, borsozom és puhára főzöm. Az olajból és a lisztből rántást készítek, felöntöm a paradicsomlével, simára keverem és a káposztához öntöm. Kevés édesítőt teszek hozzá.

hortobagyi_gombas_zabpal..jpg Hortobágyi gombás, zabpalacsinta: 18 dkg zabliszt, 12 dkg fehér liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 5 ek. olaj, 1-1,5 l víz (én zabpelyhet darálok, ez egy kicsit megdagad, ezért több vizet teszek hozzá és bármilyen hihetetlen, tojás nem kell bele, persze nem rontja el!), só, pici édesítő vagy cukor. Sós palacsintánál, csak só!
A hozzávalókat simára keverjük és 15 percig állni hagyjuk, majd forró palacsinta sütőbe kisütjük.(A palacsinta sütőt csak az első adagnál kell egy kicsit kiolajozni!) Bármivel tölthető, mellékíze nincs. 
Töltelék: 60-70 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, pici őrölt paprika,  1 tk. liszt, 3 dl  tejföl.
Fenti hozzávalókból szokásos módon palacsintát sütünk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és pörköltnek elkészítjük. Ha kész, leszűrjük, levét tejföllel és pici liszttel besűrítjük. A palacsintákat megkenjük a tejfölös szafttal, elosztunk rajta 1-2 ek. gombát, két szélét felhajtva felcsavarjuk, majd sorba tűzálló tálba tesszük. Tetejére kenjük a maradék tejfölt és forró sütőben megsütjük.

100_6025.jpg Bableves: fél kg szárazbab, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+ zöldje, fél zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, maradék sonka- vagy szalonnabőr, só, 1 db tojás, 2 ek. liszt, őröltpaprika.
A babot előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főni. Hozzá adjuk a hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát, a zellergumót, sonka- vagy szalonnabőrkét (természetesen sonkával és kolbásszal is dúsíthatjuk) és megsózzuk. Közben kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd beletesszük az összezúzott fokhagymát, aprított petrezselyemzöldet és őröltpaprikát. Hideg vízzel csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk.  A tojásokat felverjük, megsózzuk, és annyi liszttel keverjük el, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. A tésztából  kiskanállal galuskákat szaggatunk.

kaposztas_batyu.jpg Káposztás táska: 1 kg liszt, 40 dkg zsír, 2 db tojás, só, 350 g tejföl, 1 kg káposzta.
A káposztát lereszeljük, sózzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Közben az olajhoz hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, majd a kinyomkodott káposztát hozzá adjuk. Borsozzuk, barnára pirítjuk. A tészta hozzávalóit, annyi tejföllel összegyúrjuk, amennyit felvesz. 2 cipóra osztjuk. Kisodorjuk vékonyra, 3 széles csíkra vágjuk. Megtöltjük a káposztával (lehet reszelt alma töltelék is), tejföllel meglocsoljuk, összehajtjuk, szélét lenyomkodjuk és kb. 4 ujjnyi széles darabokra vágjuk. Forró sütőben megsütjük.

kefires_salata.jpg  Kefires saláta /tetszés szerint, de én így készítem/: retek, uborka, paprika, paradicsom, lilahagyma, főtt tojás, vékony csíkokra vágva. A kefirbe mustárt, borsot, pici édesítőt és sót teszek, majd lazán hozzákeverem a zöldségekhez. 2-3 órára a hűtőbe teszem. /Nem kell megijedni a tojás sárgája eltűnik, csak színezi a salit./

petrezselyem_lev..jpg Petrezselyem krémleves: 2 evőkanál margarinon kissé megpirítunk 1 evőkanál lisztet /mintha rántást készítenénk/ apróra vágott petrezselymet teszünk bele, majd felöntjük 1 db húsleveskockából készített alaplével /ha nincs húsleves maradékunk/ és tejjel. Sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonnyal ízesítjük. Pirított zsemlekockával,  petrezselymes/medvehagymás/zöldfűszeres gombóccal tálaljuk.

Zöldfűszeres gombóc: 20 dkg liszt, 2 mk. sütőpor, 20 dkg zsemlemorzsa, 24 dkg vaj, 2 kk. mustár, 2 kk. szárított kakukkfű, 1 cs. petrezselyem, 4 db tojás.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a zsemlemorzsával, és morzsoljuk össze a kockára vágott vajjal. Adjuk hozzá a fűszereket: kakukkfüvet, petrezselymet és sót, borsot, mustárt és a tojásokat. Vizes kézzel gombócokat készítünk, majd forrásban lévő vízben kifőzzük.

sargarepaval_toltott_csirkecomb.jpg Sárgarépával töltött csirkecomb: 50 dkg sárgarépa, 2 db főtt tojás, 6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió, citromlé, petrezselyem, 2 db egész tojás.
A sárgarépát lereszeljük, vagy aprítógépbe ledaráljuk. Összedolgozzuk a finomra vágott kemény tojásokkal+a két nyers tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, citromlével és reszelt vöröshagymával ízesítjük. Ezután a csirkecomb bőre alá töltjük. Tűzálló tálba tesszük és zsiradék nélkül előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A megmaradt töltelékhez adunk 2-3 ek. lisztet, majd forró olajban kisütjük. Rizzsel, vagy tejszínes, hagymás burgonyával tálaljuk.

Tejszínes-hagymás burgonya: 1 kg burgonya, 3 dl tejszín, 1 sz. póréhagyma, só, bors, rozmaring.
A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát karikára vágjuk, majd a burgonyával összekeverjük. Tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott rozmaringgal megszórjuk. Meglocsoljuk a tejszínnel és készre sütjük.

Paradicsomos krinolin saláta: fél szál póréhagyma, 1 ek. olaj, 1 tk. ételízesítő, 3 ek. borecet, 1 tk. mustár, fél kg apró paradicsom, 1 kis szál uborka, fél fej saláta,  20 dkg krinolin, 1 cs. snidling,  kevés petrezselyemzöld, bazsalikom, só, bors
A hagymát vékony karikára vágjuk és üvegesre pároljuk, majd 2 dl vízzel felöntve felforraljuk. Beletesszük az ételízesítőt, félrehúzzuk, végül belekeverjük az ecetet és a mustárt. Kihűtjük. A paradicsomokat daraboljuk, az uborkát félbevágjuk, majd szeleteljük. A krinolint a héj lehúzása után vékonyan felkarikázzuk. A metélőhagymát, petrezselymet, bazsalikomot apróra vágjuk és a kihűlt öntetbe szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A saláta hozzávalóit összekeverjük, közvetlenül tálalás előtt a salátát is belevegyítjük. Pirítóssal, vagy rozskenyérrel tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 214
Tegnapi: 637
Heti: 851
Havi: 9 573
Össz.: 2 620 567

Látogatottság növelés
Oldal: Recepttek: 28-29. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »