Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

2015. 1 HÉT

tokfozelekcsirkepori.jpg Tökfőzelék: 1 fej vöröshagyma, 1 kg gyalult tök, pirospaprika, kapor, só, zöldpaprika, paradicsom, citromlé, édesítő,  2 dl kefir, 3 ek. étkezési keményítő.
A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük, a tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel. Sózzuk,  beleteszünk 1 csokor apróra vágott kaprot, 1 db felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd hozzáadjuk a gyalult tököt. Ha megfőtt, étkezési keményítővel elkevert kefirrel besürítjük. Kevés édesítővel és citromlével ízesítjük.

Csirkepörkölt: 1 kg csirkehús, 2 fej vöröshagyma, 2 db paprika, 2 db paradicsom, 2 ek. őrölt paprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj.
A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a felaprított paprikát és a hámozott, felkockázott paradicsomot (lecsós alap). Ha megpárolódott, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát, majd beletesszük az összedarabolt csirkét. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük. Ha elfő a víz, akkor utána öntünk egy keveset, hogy le ne égjen, de ne is legyen túl bő szaftja.

olasz_melegsz._sonkas.jpg Olasz melegszendvics: 3-4 db nagyobb paradicsom, friss bazsalikom, olíva olaj, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors,  kockázott sonka (lehet gép-, csirkemell, vagy felvágott), 10-15 dkg mozzarella sajt.
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk és a mozzarellával együtt apró kockára vágjuk. Tálba tesszük, megöntözzük az olajjal, ízesítjük zúzott fokhagymával, bazsalikommal, sóval és borssal. Összekeverjük, a szintén kockára vágott sonkával, majd kenyér szeletekre halmozzuk, girllsütőben megsütjük. 

hagymakremleves.jpg  Hagymakrémleves: 5 db vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kevés liszt, húsleveskocka, reszelt sajt.
A vöröshagymát aprítjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuka fokhagymát is, még egy kicsit sütjük, majd megszórjuk liszttel és felengedjük a hús-alaplével. Fűszerezzük és botmixerrel simára keverjük. A póréhagymát karikára vágjuk, megsütjük és a leveshez keverjük. Pirított kenyérkockával, reszelt sajttal tálaljuk.

100_5966.jpg Virslis lángos:  50 dkg liszt, 1 cs. szárított élesztő, 1 tk. cukor, 1 tk. só, 1 kis doboz kefir, 1,5 dl forróvíz, 6 hosszabb virsli félbevágva, vagy 12 db rövidebb, 1 tubus, bármilyen ízesítésű, krémsajt.
A hozzávalókból megdagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük. Ha kétszeresére kelt, kinyújtjuk és kb. 10 cm-es korongokat szaggatunk belőle. Mindegyikre nyomunk egy kis krémsajtot, ráfektetünk egy darab virslit, félbehajtva a széleken lenyomkodjuk, majd forró olajban kisütjük.

sult_zoldseg.jpg  Sült zöldségek (mindegyiket előfőzni, darabolni):

- Édeskömény: olaj, citromlé, só, bors, kakukkfű
- Sárgarépa: friss narancslé, olaj, só, bors, rozmaring
- Petrezselyemgyökér: fehér borecet, olaj, só, bors, zsálya
- Tarlórépa: vörös borecet, olaj, só, bors, babérlevél
- Cékla: balzsamecet, olaj, só, bors, majoránna...

(vagy tetszés szerinti zöldségek) ízesítjük és tepsiben megsütjük.

100_6866.jpg Ham & eggs: személyenként egy-egy szelet sonka, 1-2 db tojás, só, bors.
A sonka egyik felét megsütjük, majd megfordítjuk és a tojásokat is ráütjük. Lefedjük, egy kicsit így pirítjuk, majd lezárjuk a tüzet alatta és még pár percig gőzében hagyjuk. Sózzuk, és frissen őrölt borsal megszórjuk.

100_6761.jpg Disznótoros: hurka, kolbász, sült oldalas.

Dinsztelt káposzta: 1 kg lila káposzta, aszalt szilva, cukor, kevés ecet, 2 dl vörösbor, 2 fej vöröshagyma, só, 1 tk. köménymag (lehet őrölt).
A káposztát vékonyra szeljük, vagy gyaluljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, olajon megdinszteljük, majd megszórjuk egy kevés cukorral és addig kevejük míg a cukor karamelizálódni kezd. Ekkor felöntjük kb. 2 dl ecettel elkevert vízzel, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát. Ha már majdnem puha, az aszalt szilvát is hozzáadjuk és felöntjük a borral. Gyakran kevergetve, fedő nélkül, készre sütjük. 

100_5951.jpg Steak burgonya /én, így készítem/: kisebb burgyonyákat héjastól megmosom /aki nem szereti így, hámozza meg/ négyfelé vágom. Egy gáztepsibe sütőpapírt teszek, kevés olajat és vizet öntök bele. A burgonyákat vágott felükkel, belerakom. Félidőben átforgatom és készre sütöm. Egy mély tálba teszem és csakis "Lucullus" sültkrumpli fűszersóval megszórom.

oldalashagymasburg..jpg Sült oldalas: 1,5 kg sertés oldalas, só, bors, fokhagyma.
Az oldalast a csontok mentén daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megtűzdeljük, tepsibe tesszük és mellé is teszünk külső héjától megszabadított fokhagyma gerezdeket, ha így sül meg, nagyon finom krémes lesz. Öntünk alá egy kis vizet, fóliával letakarjuk (vagy sütőzacskóba tesszük, akkor nem kell alá víz sem). Ha megpuhult levesszük a fóliát, vagy a sütőzacskót szétnyitjuk és párszor megforgatva pirosra sütjük.

virslis_falatok.jpg     Zöldfűszeres és virslis falatok (30 db-hoz): 1 cs. leveles vajastészta, 2 doboz (20 dkg) zöldfűszeres krémsajt, 1 tubus pizzakrém, 6 db virsli, 20 dkg sonka (lehet gépsonka, csirkemell sonka) 20 dkg gomba, snidling, újhagyma.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 10x10 centis négyzetekre vágjuk. Muffinsütőbe belenyomjuk (én kupicával illesztettem bele), a sajtkrémet apróra vágott snidlinggel, zöldhagymával ízesítjük, mindegyik mélyedésbe teszünk egy kiskanálnyit, apró kockára vágott sonkát teszünk rá, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük. A virsli alá pizzakrémet teszünk, de a virsli helyett gombát is tehetünk bele. Reszelt sajt a tetejére és megsütjük.

virsli_kenyertesztaban.jpg Kelt tészta alaprecept: 1 kg liszt, 1 púpos tk. só, 1 mk. cukor, 3 dl langyos tej, 2,5 dl víz, 1 cs. szárított élesztő (1 kg liszthez való) 2 ek. olaj. A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk, kelesztjük. Levegősebb lesz, ha kelés után újra átgyúrjuk, majd még egyszer kelesztjük.

vendegvaro_sajtos.jpg Sajtos háromszög: 80 dkg liszt, 1 ek. só, másfél dl étolaj, 5 dkg élesztő, fél liter tej - jól kidolgozzuk, 4 cipóra osztjuk, egy-egy cipót gáztepsi méretűre sodrunk. 
1 db margarint, 2 db tojássárgával, pici sóval kikeverünk és 4 részre osztunk. A kinyújtott tésztára kenjük, felsodorjuk és háromszögletű formára vágjuk. Tetejére 1 db tojássárgájával kikevert tejfölt kenünk, megszórjuk reszelt sajttal. Fél óra pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük. Tölthetjük is tejföllel, sajtkrémmel elkeveret sonkával, kukoricával, vékonyra szelt gépsonkát, sajtot is tekerhetünk bele.

sonkatekercs-201104.23-480x299.jpg Francia saláta őzgerincben dermesztve: 30 dkg gépsonka, 8 db főtt tojás, 1 nagy pohár tejföl, 1 nagy tubus majonéz, 1 db főtt sárgarépa, 2 marék főtt zöldborsó, 3 kisebb savanyú uborka, egy kevés kukorica, (lehet 450 gr. mexikói zöldségkeverék, vagy franciasaláta keverék is), 1 cs. zselatin, 10 dkg parizer, 1 húsleves kocka.
A répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy tálban és hozzádjuk a borsót. (Ha kész fagyasztott keveréket használunk, akkor azt kiolvasztjuk). Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt. 1,5 dl vízben felfőzzük a húsleves kockát és belefőzzük a zselatint, majd ezt hozzáöntjük a masszához. Egy őzgerinc formát kibélelünk sonka szeletekkel és beleöntjük a massza felét. Erre tesszük az egész tojásokat, melyek végeit levágtuk. Erre rátesszük a maradék masszát. A tetejét is befedjük a sonka szeletekkel. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt szeleteljük.

Még több recept itt: http://konyhabirodalom.hupont.hu/11/kenyerek-sor-borkorcsolyak#ixzz3NB0gFiqQ

Legjobb bólék itt: http://sulihalo.hu/ajanlo/aktualis/5701-szilveszter-bole-sangria-receptek-bole-keszitese-bole-keszites-2011-2012-buek-szilveszter

A hiedelem szerint, aki az év első napján lencsét, vagy babot eszik, annak gazdag lesz az éve...

lencse_leves.jpg  Lencseleves: 1 kisebb füstölt csülök, 20 dkg lencse, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem+zöldje+zellerzöld, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, só, fél dl olaj, 2 csapott ek. liszt, őrölt paprika.

Előző nap a csülköt puhára főzzük, levéből kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd daraboljuk. Levét félre tesszük, ha túl sós lenne, csak felét használjuk fel és vízzel keverjük. Másnap a lencsét megválogatjuk, majd vízzel öntjük fel. Amelyik szem feljön a víz tetejére azt kidobjuk, leöntjük róla a vizet, fazékba rakjuk és felengedjük a csülök főző levével és feltesszük főni. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk és a babérlevéllel, petrezselyem- zellerlevéllel, egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával együtt a lencséhez adjuk. Ha minden megpuhult, rántást készítünk, megszórjuk őrölt paprikával, kb. 2 dl vízzel simára keverjük, majd a leveshez csurgatjuk. Még kb. 10-15 percig forraljuk és ha kész, a csülök darabokat is belekeverjük. Tálaláshoz tejfölt is adhatunk hozzá.

Vagy...

lencsefozelek.jpg Lencsefőzelék: 50 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 3-4 db babér levél, 1 ek. őrölt paprika, só, 4 ek. mustár, 2 dl tejföl, 1-2 ek. liszt, pici ecet, cukor, olaj, egy kisebb csülök.
Előző nap a csülköt puhára főzünk, levéből kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd daraboljuk. Levét félre tesszük, ha túl sós lenne, csak felét használjuk fel és vízzel keverjük. A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és felöntjük a csülök főzővizével és kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt és a cukrot.Puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve tejföllelés hideg vízzel csomómentesre keverjük. Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint cukorral, ecettel még ízesíthetünk rajta.

100_6025.jpg Bableves: fél kg szárazbab, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+ zöldje, fél zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, maradék sonka- vagy szalonnabőr, só, 1 db tojás, 2 ek. liszt, őröltpaprika.
A babot előző este beáztatjuk, másnap leszűrjük és hideg vízbe feltesszük főni. Hozzá adjuk a hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a vöröshagymát, a zellergumót, sonka- vagy szalonnabőrkét (természetesen sonkával és kolbásszal is dúsíthatjuk) és megsózzuk. Közben kevés olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd beletesszük az összezúzott fokhagymát, aprított petrezselyemzöldet és őröltpaprikát. Hideg vízzel csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk.  A tojásokat felverjük, megsózzuk, és annyi liszttel keverjük el, hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapjunk. A tésztából  kiskanállal galuskákat szaggatunk.

Ilyenkor szerencsét hoz még a bőrös malachús készítése is. Sokan egész malackát sütnek (lásd. fenti kép), de ennek a látványa nem mindenkinek jön be... ezért ajánlok más elkészítési módot is.

savanyu_kaposztaval_sult_hus.jpg Savanyú káposztával sült oldalas, bőrös császárhús: 1 kg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 2-3 szelet sonka, vagy szalonna, 1,5 kg oldalas, vagy bőrös hús, sült oldalas fűszerkeverék.
 A sonkát, vagy a szalonnát kicsit elősütjük, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és az oldalas darabokat. Kicsit pirítjuk, majd kiszedjük. A káposztát is ebben a zsiradékban megforgatjuk és átöntjük az előzőleg beáztatott cserép edénybe. Tetejére tesszük a hagymás oldalas/bőrös hús darabokat, befedjük a sonkával/szalonnával, majd lefedve puhára sütjük. A végefelé levesszük a cserépedény tetejét, megfordítjuk a húsokat és még egy kicsit pirítjuk. Friss kenyérrel, steak burgonyával tálaljuk.

Még több recept itt: http://konyhabirodalom.hupont.hu/27/romai-talban-keszult-etelek#ixzz3NBCTZkwo

sult_csaszarveg.jpg Ropogós császárvég: 1,5 kg bőrös császárhús, 1 fej fokhagyma, só, bors.
A húst megmossuk, bőrös felével felfelé fordítjuk és rácsosan jó mélyen bevagdossuk. A húsos részt besózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bekenjük és ugyanígy tesszük a tepsibe. (Só ne érje a bőrét, mert akkor nem lesz ropogós). Fólia alatt majdnem puhára megsütjük, majd a fóliát levéve, zsírjával öntözve pirosra, ropogósra sütjük.

100_6498.jpg  Kocsonya: 1db csülök, 2 db első köröm, bőrke, esetleg farok, füstölt hús=kb. 2,5 kg bőrös hús, 1 fej fokhagyma, 15 szem egész bors, 1 fej vöröshagyma, 1-2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 ek. só, kb 3,5 l víz. A csülköt és a körmöket is alaposan mossuk le akár többször is forró vízzel, ahol szükséges kaparjuk le. Ehhez legjobb eszköz egy éles kiskés, esetleg csak erre a célra "egyszer-használatos" borotva. A csülköt és a körmöket tegyük fel 3,5 l vízzel főni (legjobb, ha annyi vizet teszünk hozzá, amennyi a húsféléket ellepi). Ha felforrt a víz, szedjük le evőkanállal a habot. A zöldségket egészben tegyük bele, úgyis amire a húsok megfőnek, az is puha lesz. Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele a fokhagymát és nagyon lassú tűzön, fedő nélkül legalább 3-4 órát főzzük.
Ügyeljük arra, hogy a habot az elején akár többször is szedjük le, így szép tiszta lesz a kocsonya. Ne öntsünk hozzá utólag vizet. A főzési folyamatot akkor fejezzük be, ha a bőrös részek teljesen puhák, a csontok maguktól kijönnek a körömből, illetve elválik a csülökcsont a hústól. Ha egy kistányérra teszünk egy kevés levet és az hideg helyen pár perc  alatt megdermed, vagy beledugva az ujjunkat a félretett lébe, azt tapasztaljuk, hogy ragad, akkor jó már a kocsonya.
Tálalás: szűrőlapáttal szedjük ki a húsokat, tetszés szerint daraboljuk, csontozzuk ki, majd osszuk el a tányérokba. A levet szűrjük le óvatosan, majd egy kicsit pihentessük és szűrjük rá a húsokra. Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Ehetjük citrommal, karikára vágott lila hagymával, de sült burgonyával is nagyon finom. Tetejét őrölt paprikával is megszórhatjuk.

tojaskrem.jpg  Tojáskrém: 2 db keményre főtt tojás, 2 ek. margarin, pici új hagyma, só, bors, pici mustár. A hozzávalókat pépesre aprítjuk. Pirítóssal tálaljuk. 

100_5956.jpg Brokkolikrémleves: 2-3 kis fej brokkoli, 1,5 l csirke alaplé (lehet kockából is),  2 dl tejszín, 2 dl tej, só, bors, rozmaring.
A brokkolit kevés vízben, vagy párolóedényben megpároljuk. Egy turmixba beleöntjük a csirkelevest, hozzáadjuk a brokkolit (pár rózsát félreteszünk), tejszínt, sót, borsot, rozmaringot és leturmixoljuk. Brokkolirózsával, pirított magos kenyérrel, vagy pirított zsömlekockával tálaljuk. 

100_5193.jpg Csopaki rakott túrós: 40 dkg szélesmetélt, 25 dkg túró, 2 dl tejföl,  5 dkg vaj, 20 dkg sajt, 15 dkg füstölt tarja, comb, esetleg szalonna, só, kakukkfű vagy oregano.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A túrót áttörjük, a tejföllel, vajjal, egy kevés sajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a füstölthúst, és kockára vágott sajtot, fűszerezzük, végül összekeverjük a tésztával és a maradék vajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és megsütjük.

gulyas_leves.jpg Gulyásleves: 0,5 kg marha lábszár, vagy pulykanyak, esetleg sertéscomb, 3 db burgonya, 2 szál sárgarépa, 1 sz. petrezselyemgyökér, 1 db vöröshagyma, só, bors, őrölt paprika, köménymag, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 db barérlevél.
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a fokhagymát belenyomjuk, majd hozzáadjuk az kis darabokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt paprikával, köménnyel, majd kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, zöldségeket, babérlevelet. Kb. 3 liter vízzel felöntjük és készre főzzük. Egy db tojáshoz teszünk egy csipet szódabikarbónát, sót és amennyi lisztet felvesz, annyival nem túl kemény tésztát gyúrunk, majd a forró levesbe szaggatjuk.

tojaslepeny_szalonnaval.jpg Kertész rántotta: 1 kg burgonya, 6 db tojás, 3 dl tejföl, só, kevés őrölt rozmaring, 1 fej vöröshagyma, szalonna.
A burgonyát és a vöröshagymát uborka gyalun, vékony karikára vágjuk, összeforgatjuk, kiolajozott tepsibe rakjuk, szeletelt, vagy kockára vágott szalonnával rétegezzük, majd félig megsütjük. Amíg sül, a tojásokat jól elkeverjük a tejföllel és ráöntve, elsimítva a burgonya tetején, készre sütjük.

100_6031.jpg Zöldségleves: 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+levele, 1 kis fej hagyma, 1 db karalábé, só, bors, kevés olaj, 1 ek. liszt, 1 tk. őrölt paprika.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret karikára, a karalábét és a vöröshagymát kis kockára vágjuk. Kevés olajon először a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és megpároljuk. Ha megpuhultak megszórjuk liszttel és pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk és a leveshez adjuk. Daragombóccal tálaljuk.

bakonyi_sertescsikok.jpg  Bakonyi sertéscsíkok: 1 kg lapocka, vagy comb, 25 dkg gomba, 15 dkg szalonna, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 tk. lisz, 1 kk. mustár, 1-2 babárlevél, 1 ek. őrölt paprika.
A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára, a gombát szeleteljük. A szalonnát és a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és fehéredésig sütjük. Megszórjuk őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 dl vízzel, ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal,  babérlevéllel, majd puhulásig főzzük. Ekkor liszttel és mustárral elkevert tejföllel behabarjuk. Nokedlival tálaljuk, vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Nokedli: 3 db tojás, kevés só, 2 dl víz, 60 dkg liszt.
Mély keverőtálba tesszük a lisztet, beleütjük a tojásokat, sózzuk és  a vízzel eldolgozzuk. Nagyobb fazékban vizet forralunk, csipet sót és kevés olajat teszünk a vízbe. A tésztamasszát pihentetés nélkül (ha sokáig pihentetjük, akkor a tészta nyúlóssá válik), nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Főzés közben néhányszor megkeverjük, hogy a nokedlik ne ragadjanak össze illetve nehogy a főzőedény aljára ragadjanak. Amikor a forróvíz tetejére feljönnek az apró nokedlik, az azt jelzi, hogy a tészta megfőtt. 1-2 perc főzés után szűrőkanállal kiszedjük, majd lecsurgatjuk, ezt követően hideg folyó víz alatt leöblítjük. Elkeverjük kevés felmelegített olajjal, zsiradékkal. 

Zsemlegombóc: kb. 30 dkg liszt, 2 db zsemle, 2 db tojás, víz, só, néha petrezselyemzöld.
A zsemléket kis kockára vágva megpirítjuk. A többi hozzávalóból nokedli tésztát készítünk, beleforgatjuk a zsemlekockákat. Petrezselyemzölddel ízesítjük, majd kanállal kiszaggatva, forró vízben kifőzzük, leöblítjük. Kevés olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 408
Tegnapi: 637
Heti: 1 045
Havi: 9 767
Össz.: 2 620 761

Látogatottság növelés
Oldal: 2015. RECEPTEK: ÚJÉV
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »