Csanádi Imre:
Alma
Érik az alma,
hajlik a gallya,
fűre hajlik, mint egy sátor,
sok édes almától.
Szedjük,
kapjuk,
habosra harapjuk, -
a többivel mi legyen?
holnapra
hagyjuk.
40. HÉT
HÉTFŐ |
|
Reggeli: |
2 dl tej, 1 kifli, pici vaj (V) |
Ebéd: |
zöldborsó főzelék, 1-2 db tükörtojás (V) |
Vacsora: |
2 db virsli, 1 sz. magos kenyér |
KEDD |
|
Reggeli: |
1 db zsömle, 1 sz. felvágott, pici vaj, paradicsom |
Ebéd: |
gombaleves (V), sertés szív- nyelv pörkölt, zsályás- vajas tésztával |
Vacsora: |
cukkinis tojás (V) |
SZERDA |
|
Reggeli: |
joghurt müzlivel (V) |
Ebéd: |
paradicsom leves (V), milánói makaróni (sütve) |
Vacsora: |
gépsonkás melegszendvics, tea |
CSÜTÖRTÖK |
|
Reggeli: |
1 db kifli, májkrém, uborka |
Ebéd: |
kelkáposzta főzelék, virsli |
Vacsora: |
zöldséges tócsni (V) |
PÉNTEK |
|
Reggeli: |
tojáskrém, pirítós, tea (V) |
Ebéd: |
100 %-os gyümölcslé, tésztasaláta |
Vacsora: |
ratatouille (francia lecsó) (V) |
SZOMBAT |
|
Reggeli: |
gyümölcsös joghurt (V) |
Ebéd: |
spárgakrém leves, rántott zöldségek, rizs, tartármártás (V) |
Vacsora: |
csőbensült karfiol (V) |
VASÁRNAP |
|
Reggeli: |
1 sz. kalács, karamellás tej (V) |
Ebéd: |
csirke-aprólék leves, Zala-i borzashús, francia saláta |
Vacsora: |
1 doboz paradicsomos hal, pirítós (V) |
|
|
41. HÉT |
|
HÉTFŐ |
|
Reggeli: |
1 db sajtos stangli, 2 dl tej (V) |
Ebéd: |
mángold főzelék, tükörtojás (V) |
Vacsora: |
kőrözött, 2 sz. rozskenyér (V) |
KEDD |
|
Reggeli: |
1 db briós, pici vaj, esetleg méz (V) |
Ebéd: |
100 %-os gyümölcslé, tonhalas-zöldséges tészta (V) |
Vacsora: |
kefires saláta, 1 sz. pirítós (V) |
SZERDA |
|
Reggeli: |
joghurt (V) |
Ebéd: |
csurgatott tojás leves (V), rakott burgonya |
Vacsora: |
hússal töltött zsömle |
CSÜTÖRTÖK |
|
Reggeli: |
felvágott, 1 db zsömle, paradicsom |
Ebéd: |
kapormártás, halrudacska, főtt burgonya (V) |
Vacsora: |
amerikai hot-dog |
PÉNTEK |
|
Reggeli: |
100 %-os gyümölcslé, 10 dkg fornetti (V) |
Ebéd: |
hideg gyümölcsleves, darafelfújt (V) |
Vacsora: |
lecsó (V) |
SZOMBAT |
|
Reggeli: |
tojásos paprika (V) |
Ebéd: |
köröm-csülök pörkölt, főtt burgonya, uborka saláta |
Vacsora: |
olasz melegszendvics, sonkával |
VASÁRNAP |
|
Reggeli: |
2 dl tej, 1 db kifli (V) |
Ebéd: |
hagymakrémleves (V), káposztás palacsinta tésztában sült csirkemell, hasáb-burgonya, friss saláta |
Vacsora: |
Görög saláta (V) |
|