Konyhabirodalom

Egyszerűen, gyorsan, jót!

                                    Hárs Ernő: A tél betűi

                                              A havas táj óriási irka,
                                          varjakkal és fákkal teleírva.

                                          A betűk a fák fekete rajza,
                                   s a varjak, mint pontok, ülnek rajta.

                                      Minden napnak más a kézvonása,
                                           a betűket szélvihar cibálja.

                                        Felrepülnek a pontok időnként,
                                  hol széjjelebb sodródnak, hol összébb.

                                      Majd a végén károgva leszállnak,
                                          új értelmet adva az írásnak.

                                           Sorait a tél ekképpen rója,
                                        s fütyül rá, hogy van-e olvasója.

 

2. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli: 2 dl tej, müzli (V)
Ebéd: sóskamártás, főtt burgonya, buggyantott tojás (V)
Vacsora: Orosz hússaláta
KEDD  
Reggeli: 1 db tükörtojás, 1 kifli (V)
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, túrógombóc (V)
Vacsora: Frankfurti saláta, pirítós
SZERDA  
Reggeli: 1 db zsömle, felvágott, vaj, retek
Ebéd:    sütőtök krémleves, töltött-, rántott gomba rizs, tartármártás (V)
Vacsora: 1 doboz paradicsomos hal, 1 kifli (V)
CSÜTÖRTÖK       
Reggeli:  májkrém, 1 sz. magos zsömle
Ebéd:  paradicsomos káposzta
Vacsora:  tojásos lecsó (V)
PÉNTEK  
Reggeli:  kakaós kalács, vaj (V)
Ebéd:  petrezselyem krémleves, stíriai metélt (V)
Vacsora: grillezett sajt, párolt brokkoli fokhagymás joghurttal (V)
SZOMBAT   
Reggeli:  tavaszi felvágott, light margarin, 1 sz. barnakenyér
Ebéd:  100 %-os gyümölcslé, töltött tojás (V)
Vacsora:   padlizsán krém, pirítós (V)
VASÁRNAP  
Reggeli:  2 dl tej, 1 kifli (V)
Ebéd: csontleves daragombóccal, sertés karaj, szépasszony módra, burgonya krokett
Vacsora:

virsli, rozskenyér, mustár  

3. HÉT

HÉTFŐ  
Reggeli: felvágott, vaj, 1 sz. magos toast kenyér
Ebéd: kínai kel főzelék, kolbásszal
Vacsora: paprikába töltött kőrözött, 1 db toast kenyér pirítva, tea (V)
KEDD  
Reggeli: 2 dl tej, kifli, vaj, felvágott
Ebéd: 100-os gyümölcslé (V), csirkemáj a'la carbonara, spagetti
Vacsora: káposztás gulyás virslivel
SZERDA  
Reggeli: joghurt müzlivel (V)
Ebéd: rántott leves, burgonyás galuska, tejföl, pirított hagyma (V)
Vacsora: gombás melegszendvics (V)
CSÜTÖRTÖK   
Reggeli: pirított bagett, reszelt sajt (V)
Ebéd: csicseri borsó főzelék, pirított hagymával (V)
Vacsora: töltött kifli
PÉNTEK  
Reggeli: 1 sz. kakaós kalács, 2 dl tej (V)
Ebéd: 100 %-os gyümölcslé, daragombóc párolt almával (V)
Vacsora: hagymás rántotta (V)
SZOMBAT  
Reggeli: házi készítésű májpástétom, 1 db zsömle, paprika v. paradicsom
Ebéd: lebbencs leves, lasagne
Vacsora: csirkemell sonkás saláta
VASÁRNAP  
Reggeli: 1 doboz kefir (V)
Ebéd: gomba leves (V), tejszínes- zöldséges húsgombóc, penne tészta
Vacsora: snidlinges csicsóka saláta (V), sült virsli

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 412
Tegnapi: 461
Heti: 1 775
Havi: 8 549
Össz.: 2 724 219

Látogatottság növelés
Oldal: Heti menü: 2-3. hét
Konyhabirodalom - © 2008 - 2024 - konyhabirodalom.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »